Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Що відбудеться в Івано-Франківську 15 грудня?

Що відбудеться в Івано-Франківську 15 грудня

Завтра, 15 грудня, в Івано-Франківську відбудеться декілька подій. Кожен бажаючий зможе відвідати виставку про український південь, побувати на інформаційному дні від УКФ й послухати презентацію двох книг Івана Монолатія.

Інформатор розповість вам детальніше про завтрашні події в місті.

 Кубок України – 2023

15 по 17 грудня 2023 року в місті Івано-Франківську відбудеться Кубок України. Розігруються комплекти нагород в командних та особистих розрядах.

Місце: Івано-Франківський технічний університет нафти та газу.

Час: 9:00.

Вхід вільний.

До чого сниться вода?

до чого сниться вода?
до втамування спраги
до відмивання гріхів
до занурення в страхи
До змін? До того, що все тече, та до того, що й це мине? До плинного часу та плинної слави, до розмитих спогадів та образів друзів, до того, що не все важливе раніше, є важливим тепер? До промивання ран, яких спочатку ятрить ба й крапля чистої рідини, але потім лікує — так повільно, що майже непомітно?

Виставка про південь, яка відбуватиметься з 15 по 26 грудня.

Місце: Асортиментна кімната (вул. Січових Стільців, 15).

Час: 18:00.

Вхід вільний.

Інформаційний день від УКФ

Команда УКФ презентує грантовий сезон на 2024 рік, розкаже про основні документи, необхідні для участі в конкурсах, а також розбере найтиповіші помилки під час заповнення аплікаційного пакету. Наприкінці заходу запланована традиційна сесія «запитання-відповідь».

До участі в Інформаційних днях УКФ запрошуються представники культурних інституцій, вищих навчальних закладів, культурні менеджери й куратори, митці та інші діячі у сфері культури та креативних індустрій.

Час: 10:30.

Деталі про місце та початок дня ви дізнаєтеся після реєстрації.

Вхід вільний.

Презентація двох книг Івана Монолатія

Запрошують на презентацію двох книг Івана Монолатія – «Винайдення Коломиї» та «Творення Коломиї»

У першому виданні, яке у науково-полярній формі подає історію Коломиї на Прикарпатті з найдавніших часів до середини ХІХ сторіччя, обґрунтовані найважливіші події в міській історії, які мають безпосереднє відношення до сучасного міста над Прутом – археологічні знахідки, літописна згадка, соціально-економічні та національно-культурні процеси, місце Коломиї у системі міжнародних відносин, історія християнських церков та їх парафіян, традиції міського врядування на магдебурзькому праві, модерне мітотворення про Коломию, створення першого аматорського театру на Галичині, зародження української видавничої справи, відкриття гімназії, історія перших міських служб, етнічних громад міста тощо.

У другому виданні проаналізовано найголовніші державотворчі процеси у Коломиї в період становлення та існування західноукраїнської державности 1918–1919 рр. (ЗУНР–ЗоУНР). У цей час Коломия була одним із найважливіших економічних і політичних центрів на Галичині. Містові над Прутом судилося відіграти вагому роль у розбудові політичних інститутів новоствореної національної держави, а значні ресурси міста були задіяні і в українсько-польській війні, що розпочалася одразу із проголошенням ЗУНР. Бойові дії хоч і загострили українсько-польський антагонізм у місті, все ж комунікація між обома етнічними групами відбувалася в межах правового поля та відносно толерантного ставлення один до одного. Активно розвивалися місцеве самоврядування, громадські інституції, волонтерський рух, театр, освітні заклади. Коломия набувала рис українського міста, витворилася його українська ідентичність, яка досі впливає на життя коломийців.

Модераторка – Віта Дідик.

Місце: Книгарня “Є” (вул. Незалежності, 31).

Час: 17:00.

Вхід вільний.

SMM: Впливай, скеровуй, фарбуй!

Хочеш отримати унікальні навички та практичний досвід у сфері соціальних мереж? Тоді запрошуємо тебе на захоплюючий проєкт про SMM
Що тебе чекає на події:

  • Як правильно вести соціальні мережі
  • Практичні вправи та кейси
  • Можливість спілкування з експертом та обмін досвідом.

Не пропусти цей шанс поглибити свої знання та розкрити свій потенціал.

Місце: Простір Між Іншим (вул Довга, 20 Б).

Час: 18:00.

Вхід вільний.

Читайте також: Конференц-зал, коворкінг. Корпус палацу Потоцьких реставрують для креативного бізнесу за 34 млн грн.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору