Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Майже 2 мільйони гривень мають повернути 11 студентів ІФНМУ за порушення умов договору

Майже 2 мільйони гривень мають повернути 11 студентів ІФНМУ за порушення умов договору

11 випускників бюджетників ІФНМУ порушили умови договору , через що мають повернути до державного бюджету майже 2 мільйони гривень. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Суспільне Івано-Франківськ

Крім цього навчальний заклад виплачував їм академічну стипендію.

Зі слів керівниці юридичного відділу медуніверситету Уляни Хомут – студенти вступили на бюджетну форму навчання, після закінчення закладу вони після навчання мали відпрацювати три роки за скеруванням, однак цього не зробили. Натомість називали різні причини, які не були підтверджені документально.

Тільки 3 з 11 студентів погодились добровільно повернути гроші за 6-річне навчання.

“Це – не гроші медичного університету, це – гроші, які повертаються до державного бюджету транзитом через університет”, — говорить Уляна Хомут.

Також жінка додає, що справи студентів, які не хочуть повертати кошти вже передали до судів. На даний момент на розгляді перебувають три справи розглядають їх – Берегівський районний суд Закарпатської області, Костопільський районний суд Рівненської області та Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області. Два суди нашої області також задовільнили позови.

“Подібна судова практика є по всій Україні, ніяких дивідендів, преференцій університет не має. Просто виконує наказ Міністерства охорони здоров’я про відпрацювання” – резюмує керівниця юридичного відділу медуніверситету.

Читайте також: Немає коштів на басейн. У Франківську приватизують спорткомплекс “Електрон”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору