Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську турніром зі змішаних бойових мистецтв вшанували пам’ять полеглого бійця Дмитра Лашти

У Франківську турніром зі змішаних бойових мистецтв вшанували пам'ять полеглого бійця Дмитра Лашти

Сьогодні, 16 грудня, в Івано-Франківську відбувся чемпіонат області зі змішаних бойових мистецтв, присвячений пам’яті військовослужбовця, студента Університету Короля Данила Дмитра Лашти.

Повідомляє Інформатор 

На чемпіонат приїхало понад 170 учасників з п’яти регіонів України (Закарпаття, Тернопіль, Житомир, Рівне, Львів та Івано-Франківськ) це 12 вікових категорій віком від 6 до 18+ років.

Турнір проходив у два етапи. Перший це MMA та Страйкінг MMA (ударна частина з обмеженою боротьбою).

“Такі турніри серед дітей потрібні для популяризації виду спорту, підбір та підготовки юних спортсменів перед великими турнірами такими як Чемпіонат України. Юні борці на таких турнірах здобувають досвід “ – розповів керівник відокремленого підрозділу Івано-Франківської області з MMA Назарій Бедрій

Нагадаємо, Дмитро Лашта народився 23 жовтня 1998 року, навчався в університеті Короля Данила на спеціальності “Архітектура та містобудування”. Жив у селі Драгомирчани. Загинув воїн, 21 червня, цього року під час мінометного обстрілу на Луганщині.

Дмитро Лашта був старшим лейтенантом, командиром гірсько-патрульного взводу Західного ОТО. У вересні 2023 року Дмитру посмертно присвоєно військове звання капітан.

“Під час проходження служби зарекомендував себе як відважний, дисциплінований військовослужбовець, залучався до захисту нашої держави на Сході України. Дмитро був людиною, воїном з великої літери, на нього можна рівнятися” – додав перший заступник командира військової частини 1241 Максим Собчун.

Для більшості Дмитро Лашта запам’ятався вольовим, добрим та хоробрим хлопцем. Крім цього, сьогодні в Івано-Франківську охрестили донечку загиблого воїна, її назвали Монікою, це ім’я вибрав Дмитро незадовго до смерті.

“Дуже важко передати ті емоції, які ми відчуваємо коли розуміємо, що ми втрачаємо найкращих. Мабуть такі заходи пам’яті, молитва – це єдине, що ми можемо зробити для їхнього вшанування” – поділилась з нами проректорка соціально-виховної роботи УКД Іванна Бабецька

Більшість учасників турніру це діти віком від 6 років, приїхали на вшанування пам’яті полеглого воїна та для здобуття досвіду зі змішаних бойових мистецтв.

“Приїхав за першим місцем та досвідом. Хочу багато здобути в цьому виді спорту, хочу поїхати на чемпіонат світу вибороти 1 місце та стати відомим спортсменом” – поділився юний спортсмен, учасник турніру Тадей Перепічка.

Також під час турніру нагородили прикарпатських юніорів, які на чемпіонаті світу вибороли призові місця.

Читайте також: Врятував чимало життів. У Франківську нагородили державними медалями військового медика

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору