Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Свято наближається: скільки коштують живі ялинки в Івано-Франківську та де їх можна придбати

Свято наближається: скільки коштують живі ялинки в Івано-Франківську та де їх можна придбати

Уже скоро українці святкуватимуть Різдво Христове та Новий рік. Тож розпочався сезон продажу новорічних ялинок. Не є винятком і Івано-Франківськ. Ми вирушили містом, щоб дізнатися, де та за скільки, можна придбати живу ялинку. 

Пише Інформатор

В Івано-Франківську ціни коливаються в діапазоні від 100 до 900 грн – залежно від розміру хвойних дерев. Висота новорічної ялинки починається від 30 см та доходить до 1.5, тож кожен зможе знайти ідеальну ялинку для своєї оселі.

Продаж здійснюється за такими цінами:

  • Ялинка збірна на підставці 30-50 см – ціна 100 – 150 грн;
  • Ялинка збірна на підставці 60 – 70 см – ціна 200 – 250 грн;
  • Ялинка збірна на підставці 80 – 100 см – ціна 300 – 400 грн;
  • Ялинка збірна на підставці 110 – 130 см  – ціна 450 – 550 грн;
  • Ялинка збірна на підставці до 150 см – 700 – 900 грн.

В самому місті та за його межами надзвичайна кількість локацій з продажу ялинок, адже їх, крім центрального ринку, можна побачити також на квітковому ринку на вул. Мельника, на вул. Коновальця біля магазина “Торба”, біля “Сільпо” на Мазепи, також на мінібазарчиках на вул. Стуса та Тролейбусній. Загалом в кожному районі Івано-Франківська можна знайти новорічну красуню, яка прикрасить вашу оселю.

Крім живих ялинок, можна придбати штучні ялинки. Продають на “точці” на вулиці Галицькій неподалік центрального ринку. Ціна залежить від розміру, декору та матеріалу. Ялинки тут різних розмірів і кольорів – білі, зелені, голубуваті. Продавці кажуть, ціна них нижча, ніж минулого року. Найвища красуня вартує 4300 грн. Більше читайте ТУТ.

Також цього року можна придбати ялинки в горщиках, які після новорічних свят можна буде висадити у парку чи на подвір’ї. Ціни на ялинки в горщику дивіться ТУТ.

Як перевірити, чи ялинка легальна?

На деревці має бути етикетка або бирка зі штрихкодом та індивідуальним номером. Перевірити ялинку можна на сайті. Для цього перейдіть у розділ “Перевірка походження деревини”, далі – “Перевірка новорічних дерев”.

За незаконну вирубку, продаж нелегальних ялинок передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу, звертайтеся за номером 096 989 60 

Нагору