Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

У Лисці реконструюють укриття в ліцеї за 30 млн грн

У Лисці реконструюють укриття в ліцеї за 30 млн грн

У смт. Лисець реконструюють укриття на вулиці Січових Стрільців. Скільки на це передбачено коштів?

Деталі знає Інформатор.

Про ремонт стало відомо з порталу публічних закупівель “Прозорро”. Замовник робіт – Департамент розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Укриття реконструюють за адресою вулиця Січових Стрільців, 50. Тут знаходиться ліцей. Реконструкцію укриття повинні виконати до 31 грудня 2024 року. Переможець тендеру повинен виконати демонтажні і земляні роботи, підсилити плити перекриття та фундаментних стін, влаштувати залізобетонні стіни і перегородки, поремонтувати підлогу та встановити двері, влаштувати освітлення, зайнятися системою опалення тощо.

ТОВ “Екобудбезпека” звернувся з вимогою щодо усунення порушення. Однак отримав відмову від замовника:

“Відповідно до законодавства, а саме при ремонті, будівництві, модернізації, реконструкції захисних споруд цивільного захисту (далі – ЗСЦЗ) не потрібно влаштовувати автоматизовані системи центрального оповіщення, тому що ЗСЦЗ є найпростішим укриттям в даному випадку, тобто підвальне приміщення, в якому можна сховатися під час нетривалих обстрілів. Надані зауваження стосуються споруд подвійного призначення з відповідними властивостями та сховищ згідно зміни №3 ДБН В.2.2-5-97 п. 8.24. Дане приміщення таким не являється. Проектно–кошторисна документація пройшла експертизу та отримала позитивний експертний звіт”.

Мешканці звернулися зі скаргами до Держаудитслужби. Так, Андрій Данів написав:

“Недоцільне використання державних коштів! На ці кошти можна закупити сотні FPV дронів або інше спорядження для хлопців. У нас триває війна, гинуть військові через нестачу автомобілів, медикаментів, засобів захисту, дронів. Гроші на ЗСУ!”

Аніна Палічук зазначила, що ціна – завищена. На її думку, це розкрадання бюджету. Наразі відповіді від Держаудитслужби очікуються.

На тендер подалася фірма ТОВ “Промбудсервіс-Косів”, яка запропонувала ціну 30 624 221,00 грн. Наразі оприлюднене повідомлення про укладення договору.

Керівник цієї фірми за даними аналітичної системи YouControl – Володимир Тинкалюк. Бенефіціари – Ігор Харук, Степан Костирко та Володимир Тинкалюк. Основна діяльність – будівництво житлових і нежитлових будівель. Ми раніше писали, що фірма фігурує у кримінальній справі, яка пов’язана з розкрадання коштів обласного бюджету.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору