Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Медичні меблі з переплатою: справа у НАБУ

Медичні меблі з переплатою: справа у НАБУ

Фактом можливого завищення ціни під час закупівлі медичних меблів у Франківську займається НАБУ. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на ухвалу Слідчого судді Вищого антикорупційного суду.

На розгляд слідчого судді Вищого антикорупційного суду надійшла скарга голови правління правозахисної групи ГО “Захист-Є” на невнесення відомостей до ЄРДР. 27 листопада цього року голова ГО подав до Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України заяву про вчинення кримінального правопорушення. Комунальне некомерційне підприємство “Центр первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради” уклало угоду на поставку медичних меблів на понад 18,8 млн грн. Водночас, вартість закуплених меблів, порівняно з цінами виробника, була завищеною від 40 до 90%. ГО “Захист-Є” проаналізувало закупівлю на сайті “Prozorro” та встановила низку невідповідностей.

Під час суду заявник зазначав, ця закупівля, на його думку, спричинила комунальному підприємству та Івано-Франківській громаді збитки у розмірі понад 8 млн грн. Суд постановив зобов’язати уповноважену особу НАБУ внести до ЄРДР відомості про кримінальні правопорушення за заявою голови правління правозахисної групи ГО “Захист-Є”.

Нагадаємо, 18 жовтня на сайті публічних закупівель Центр первинної медичної та консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради розмістив тендер на поставку медичних меблів. Єдиним учасником торгів виявилася київська компанія «Протек солюшнз Україна», з якою уклало угоду на 18,8 млн грн.

Незалежний антикорупційний центр NGL.media провели журналістське розслідування, де лише за десятьма позиціями виявив факт завищення цін на суму понад 4,5 млн грн.

На сайті «Протек солюшнз Україна» вказано, що компанія є партнером кількох міжнародних виробників медичних меблів, проте в Івано-Франківськ постачатимуть продукцію українського виробника – черкаської компанії «Амед».

У “Центрі первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги” зазначили, що закупівля проведена із дотриманням умов Закону України “Про публічні закупівлі” і здійснювала її не мерія, а підприємство, яке має на це права та повноваження в установленому порядку.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору