Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило п’ятьох захисників

Прикарпаття втратило п'ятьох захисників

На російсько-українській війні Прикарпаття втратило п’ятьох героїв. Володимир Гордишинський, Михайло Проців, Захар Скляр, Дмитро Досяк, Василь Медвійчук залишаться в пам’яті назавжди. 

З сумом повідомляє Інформатор.

Володимир Гордишинський

Воїн народився у 1983 році та проживав у Калуській громаді. Молодший сержант Володимир Гордишинський був командиром стрілецького відділення.

Загинув військовослужбовець на Запоріжжі 21 грудня 2023 року внаслідок мінометного обстрілу.

Про смерть військового повідомив на Facebook-сторінці голова Калуської громади Андрій Найда.

“Володимир Гордишинський віддав життя за Україну. Щирі співчуття рідним та близьким полеглого захисника. Доземний уклін воїну за жертовний подвиг. Вічна пам’ять та слава героєві Володимирові Гордишинському”, — йдеться у дописі.

Михайло Проців

Михайло Проців народився 19 листопада 1974 року. Жив у селі Надіїв Калуського району.

Боєць служив у кулеметному відділенні взводу вогневої підтримки однієї з військових частин. Михайло Проців загинув від поранень, що отримав під час оборонного бою поблизу села Спірне 20 грудня 2023 року.

Про смерть земляка повідомив на Facebook-сторінці голова Долинської громади Іван Дирів.

“Щирі співчуття дружині, батькам, родині, друзям. Нехай Господь допоможе з гідністю та смиренням пережити цю страшну втрату”, — написав голова Долинської громади.

Захар Скляр

Захар Скляр народився 10 вересня 1997 року в місті Кремінна Луганської області.

Про смерть воїна повідомили на Facebok-сторінці “Надвірнянський Пласт”.

“В юнацьких роках короткочасно належав до “Пласту” на Луганщині. З початком антитерористичної операції у 2014 році разом із сім’єю переїхав з Луганщини до Івано-Франківська, де у вересні 2015 року вступив до тутешнього осередку “Пласту” та став виховником гуртка “Ворони” у 27 курені імені Володимира Івасюка. Був інструктором з картографії та орієнтування. Згодом став членом третього куреня “Лісові Чорти” в кодлі “Хом’як”, — пишуть на сторінці “Пласту”.

В Івано-Франківську закінчив 11 клас в школі № 20. У 2015-2019 роках навчався на факультеті математики та інформатики Прикарпатського національного університету. Закінчив військову кафедру й отримав звання молодшого лейтенанта.

З березня 2018 по серпень 2019 працював в одному з веломагазинів-майстерень в Івано-Франківську.

Захар Скляр — інструктор та співорганізатор пластових таборів, мандрівок, подій, акцій “Пласту”. Він захоплювався їздою на велосипеді, мандрами та читанням.

“У 2020 році переїхав до Польщі. Проживав у Любліні, де активно долучився до розвитку місцевого осередку “Пласту” та став виховником юнацького гуртка. Склав пластову присягу 1 серпня 2020 року у відкритому морі поблизу міста Хель (Польща). У липні 2021 був комендантом найбільшого на той час українського пластового табору в Польщі “Мамаєва Слобода”. Продовжував належати до “Лісових Чортів”, виконував обов’язки писаря в кодлі “Шпиці”, — йдеться у дописі.

З переїздом до Польщі Захар Скляр навчався на факультеті управління та менеджменту Люблінської політехніки. Продовжував працювати як веломайстер та у сфері логістики.

Після повномасштабного вторгнення РФ він повернувся в Україну. Долучився до лав Збройних сил України. Лейтенант Захар Скляр у складі 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади воював на Донеччині. Був командиром взводу роти управління.

Загинув 20 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Новомихайлівка Покровського району Донецької області.

У Захара Скляра залишилися батьки, молодший брат, пластун Арсен та наречена. Церемонія похорону відбудеться в Івано-Франківську.

Дмитро Досяк

Воїн народився у 1981 році у селі Білоберізка Верховинського району.

Про смерть земляка повідомили на Facebook-сторінці Верховинської районної ради.

“Після закінчення Білоберізької загальноосвітньої школи навчався в Сторожинецькому лісовому технікумі, який закінчив з відзнакою. Далі — навчання на лісотехнічному факультеті Київського сільськогосподарського інституту, диплом — також з відзнакою, військова кафедра, звання лейтенанта”, — йдеться у дописі.

Дмитро Досяк працював лісничим в одному зі спеціалізованих лісових господарств. Жив у селі Семиполки Київської області. З дружиною Оксаною виховували доньку.

“Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року вивіз сім’ю до батьків в Білоберізку, а сам без вагань став на захист Батьківщини, вступивши у березні 2022 року добровольцем до 201 батальйону 102 бригади ТрО Збройних сил України”, — пишуть про воїна земляки.

Дмитро Досяк був командиром взводу стрілецької роти. З квітня 2022 року він воював у Донецькій та Запорізькій областях. Старший лейтенант загинув під час виконання бойового завдання 22 грудня 2023 року на Запорізькому напрямку.

Василь Медвійчук

Василь Медвійчук народився 15 грудня 1985 року, жив у селі Красник Верховинського району.

Про смерть земляка повідомили на Facebook-сторінці Верховинської районної ради.

“Після нападу РФ у 2014 році одразу ж став на захист нашої країни. Воював 13 місяців. Маючи великий досвід бойових дій, 1 лютого 2022 року без вагань пішов воювати”, — йдеться у дописі.

Молодший лейтенант Василь Медвійчук був командиром другої стрілецької роти 102 бригади ТрО Збройних сил України.

“Вірний військовій присязі при виконанні бойового завдання із захисту нашої держави загинув 23 грудня 2023 року поблизу села Новодарівка Запорізької області. У цей важкий час висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Василя Медвійчука, разом з вами низько схиляємо голови у скорботі”, — написали на сторінці міськради.

Вічна пам’ять на шана героям!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору