Івано-Франківськ До сайту

Виключення строкової служби, призов у 25, відстрочка депутатів: що передбачає новий закон про мобілізацію

Вчора, 25 грудня, уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт “Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”.

Розповідає Інформатор. 

Законопроєкт № 10378 передбачає удосконалення механізмів проведення заходів мобілізації для залучення більшої кількості населення, бажаючого стати на захист суверенітету і територіальної цілісності України, а також забезпечення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів та удосконалення окремих питань проходження військової служби.

Головною причиною внесення законопроєкту стало гостра потреба в нових силах, а саме на одній з останніх ставок пропонували мобілізувати додатково ще 450-500 тисяч людей.

У пояснювальній записці йдеться про:

Також у законопроєкті пропонують, що повістка про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки може бути надіслана громадянину через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста або на електронну пошту.

Згідно законопроекту відстрочку від мобілізації отримають такі категорії: 

Додатково звільнюються від мобілізації такі категорії військових: 

Законопроект також встановлює, що право на відстрочку від призову не матимуть державні службовці, працівники Бюро економічної безпеки України, Державної виконавчої служби України та прокуратури. Крім цього, законопроєктом № 10378, ініціатори та народні депутати України убезпечили себе від мобілізації до кінця терміну.

Цей законопроєкт мають розглянути у парламенті. Таким чином, пропозиції можуть бути змінені.

Читайте також: На Прикарпатті посилюють мобілізацію: з 28 грудня підуть всі

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87