Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Російськомовна література і навчання лікувати парафіном: як покарають викладачку ІФНМУ

Російськомовна література і навчання лікувати парафіном: як покарають викладачку ІФНМУ

В Івано-Франківському національному медичному університеті завершили службову перевірку щодо викладачки, на яку поскаржилися студенти на активісти. Які результати?

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу ІФНМУ.

Комісія перевірила факти, які зазначили студенти у скарзі та активісти у соцмережах.  Також була заява від інших п’яти студентів. З їхніх слів, інформація в скарзі не відповідає дійсності.

Отож комісія з’ясувала, що у методичних вказівках до практичних занять з фізичної реабілітації при коморбідній патології в переліку додаткової літератури буди посилання на російськомовну літературу. Викладачка пояснила, що навчальний підручник “Фізична терапія” 1984 року виданий київським видавництвом “Здоров’я” російською мовою. Вона його використала, аби показати навчальну літературу того часу, а не рекомендувала для навчання. На момент перевірки диплому Асоціації гастроентерологів рф за зайняте призове місце за публікацію наукової роботи 2015 року знайдено не було.

У навчальний план дисципліни “Фізична терапія при коморбідній патології” включені питання про використання преформованих чинників при наданні реабілітаційної допомоги. Цей предмет є вибірковим, пише пресслужба.

Комісія вирішила:

  • оновити навчально-методичний комплекс для вибіркової дисципліни “Фізична терапія при коморбідній патології” з використання тем, що відповідають принципам доказової реабілітації;
  • заборонити використання застарілої літератури;
  • заступнику ректора з виховної роботи провести роботу з викладачами щодо виховання молоді в дусі патріотизму;
  • збільшити тематику вибіркових навчальних дисциплін з включенням тем, що відповідають принципам  доказової реабілітації;
  • гарантам освітніх програм оновити освітньо-професійні програми спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» та виключити тематику, що не відповідає доказовій реабілітації.

Також рекомендують відсторонити асистентку від викладання навчальних дисциплін на ОПП “Фізична терапія, ерготерапія” через невідповідність Ліцензійним умовам та притягнути до дисциплінарної відповідальності з оголошенням догани.

Нагадаємо, у ІФНМУ розпочали службове розслідування щодо використання російськомовної літератури та викладання сумнівних методів реабілітації.

Раніше керівниця благодійного фонду “Свої” та військова Леся Литвинова розповіла про викладачку кафедри загальної практики, фізичної реабілітації та спортивної медицини Наталію Гаврилюк, яка викладає студентам радянські методи лікування та тримає у кабінеті російський диплом. Леся Литвинова звернулася до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору