Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Навчають лікувати парафіном і російською лазнею – в ІФНМУ проводять розслідування

Навчання парафіном і російською лазнею - в ІФНМУ проводять розслідування

У ІФНМУ розпочали службове розслідування щодо використання російськомовної літератури та викладання сумнівних методів реабілітації. 

Повідомляє Інформатор.

Про службове розслідування написали на сайті медичного університету. Відповідний наказ №1673-д від 19 грудня 2023 року підписав в.о. ректора ІФНМУ Руслан Козовий. Розслідування повинні здійснити до 22 грудня.

Про що йде мова?

Керівниця благодійного фонду “Свої” та військова Леся Литвинова розповіла про викладачку кафедри загальної практики, фізичної реабілітації та спортивної медицини Наталію Гаврилюк, яка викладає студентам радянські методи лікування та тримає у кабінеті російський диплом. Леся Литвинова звернулася до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка:

“Чому студенти, які потім прийдуть працювати в ті самі реабілітаційні центри, мають вивчати лікувальні властивості парафіна, грязей і решту сумнівних радянських надбань? Чому викладач дозволяє собі розповідати, що в Радянскому Союзі такі заклади були на кожному кроці, а Україна їх розвалила? Чому весь цей чудовий план навчання затверджений? Чому ті студенти, які відмовляються вчити теми “Російська лазня” та “Водо та електролікування”, ризикують не здати сесію?”

Віктор Ляшко відреагував і повідомив:

“Дякую, що звертаєте увагу. Зараз наведу декому різкість на зміни, які відбулись в країні в підходах до надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я”.

Інформатор слідкує за ситуацією.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору