Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Загинули за Україну. Прикарпаття втратило вісьмох захисників

Загинули за Україну. Прикарпаття втратило вісьмох захисників

На жаль, наша держава продовжує втрачати воїнів, обороняючи власну землю від окупантів. Цього разу Прикарпаття оплакуватиме вісьмох воїнів.

Розповідає Інформатор.

Роман Кицмен

Чоловік народився 24 жовтня 1983 року у селі Росільна, яке розташоване в Івано-Франківському районі. Він добровольно став на захист країни 28 квітня 2022 року та воював на Запорізькому напрямку.

На жаль, загинув Герой 24 грудня 2023 року під час виконання військового обовʼязку. Йому було 40 років.

“Нехай загиблий Герой Роман знайде вічний спокій у Царстві Небесному, а пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях”, – написали в дописі Дзвиняцька об’єднана територіальна громада.

Петро Досяк

Чоловік народився 1989 року в селі Білоберізка, яке розташоване на Прикарпатті. Він добровільно мобілізувався 5 червня 2022 року. За цей час воював на північному напрямку, згодом — у “найгарячіших” точках на сході України.

На жаль, Герой загинув 25 грудня 2023 року на Донеччині.

На сторінці Білоберізької громади повідомили, що у захисника залишилася дружина Світлана, маленький син Богдан, брат Віктор, сестри Галина та Марія.

Володимир Вакалюк

Захисник народився 26 листопада 1963 року. Жив у селищі Верховина. В лавах ЗСУ був заступником командира третьої стрілецької роти з морально-психологічного забезпечення. В 60 років звільнився зі служби.

На жаль, помер військовий 26 грудня 2023 року. Цього дня з ним попрощалися біля стели Героїв Небесної сотні.

На сторінці Верховинської селищної ради висловили співчуття дружині військовослужбовця Світлані, сину Ігорю та всій родині.

Віталій Сімко

Чоловік народився 1976 року в місті Городенка. Пішов боронити рідну землю.

На жаль загинув Герой 24 грудня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу військовими формуваннями російської федерації. Він поліг поблизу населеного пункту Берестове, що на Донеччині.

“Сумуємо разом із Вами, підтримуємо в годину скорботи. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають!”, – написали на сторінці Городенківської міської ради.

Дмитро Гавритун

Захисник народився 29 вересня 1988 року в селі Підлісся, що розташоване на території Івано-Франківського району. Воював у 82-гій окремій десантно-штурмовій бригаді. Боронив південь України.

На жаль, Герой загинув під час захисту нашої держави.

“Словами неможливо загоїти в серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини – велике горе”, – написав Загвіздянський сільський голова Володимир Ружанський.

27 грудня почнеться похорон від дому захисника.

Володимир Пилипів

Чоловік народився 25 вересня 1982 року у селі Данильче, що на Рогатинщині. Закінчив Калинівську школу, здобув фах водія та служив в армії.

Захисник працював водієм-експедитором. Також заробляв у державній охороні та оператором заправної станції.

Як написали на сторінці Рогатинської міської ради, у 2007 році чоловік одружився. У подружжя народилося двоє синів – Сергій та Андрій.

30 січня 2023 року чоловіка мобілізували до ЗСУ. Він служив навідником кулеметного взводу стрілецького батальйону на Бахмутському напрямку.

21 грудня чоловік був на бойовомуу завданні та, на жаль, не вийшов на зв’язок з рідними. Спочатку близьким повідомили, що чоловік зник безвісти поблизу села Роздолівка Донецької області. Проте невдовзі сказали про загибель воїна.

Микола Хрущин

Захисник народився 14 грудня 1974 року. Проживав у Городенці. Чоловік став на зихсит нашої країни. Виконував бойове завдання поблизу селища Спірне, що на Донеччині.

На жаль, він бився востаннє 20 грудня 2023 року. Захищав територію під час наступально-штурмових дій військових рф.

До 25 грудня захисник вважався зниклим безвісти.

Ярема Перцович

Чоловік народився 1972р. у селі середній Березів, що розташоване у Косівському районі. Він служив в обслузі протитанкових ракетних комплексів прикордонної застави швидкого реагування Східного регіонального управління.

На жаль, Герой загинув у березні 2022 року у місті Маріуполь.

На сторінці Яблунівський об’єднаної територіальної громади написали, що сумують разом з рідними і низько схиляють голови перед Героєм.

Вічна пам’ять і слава Героям!

Читайте також: Виключення строкової служби, призов у 25, відстрочка депутатів: що передбачає новий закон про мобілізацію.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору