Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Перша партія дронів від Франківської міськради відправилася на Авдіївський напрямок

Сьогодні, 27 грудня, міськрада Івано-Франківська, отримала перші 150 дронів згідно з тендерною закупівлею, ще 350 FPV-дронів виробник має поставити до кінця року.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Руслана Марцінківа.

Інформацію, про отримання першої партії дронів, очильник міста розмістив в соцмережі.

“Нагадую, наприкінці листопада Івано-Франківська громада оголосила тендер на закупівлю півтисячі дронів-камікадзе. Під час першого конкурсу із найкращою пропозицією переміг виробник з Дніпра. Але він не зміг виконати зобов’язання”, – зазначив Марцінків.

Підприємство з Дніпра не змогло виконати умови договору не тільки з Івано-Франківськом, але і для частини інших міст, які оголошували тендер.

«Ми знайшли другого підприємця в нашій області, який виготовляє такі дрони, які відповідають вимогам наших військових. Ми надавали їм інформацію від операторів дронів, якою вони скористалися при виготовленні цієї партії. І фактично от бачимо першу партію. Чому розбили на партії? Виробник не може виготовити одразу всі 500, він розбив на партії. До кінця року повинен поставити всі 500», – начальник Управління по взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією та правоохоронними органами Олександр Петрів. 

Усього хлопці отримають 800 дронів-камікадзе. Усіх їх розділять між військовими частинами, яким, в першу чергу необхідна така техніка для знищення ворога.

Вже сьогодні, першої партії – 100 FPV-дронів протягом дня поїхала на Авдіївський напрямок.

Читайте також: В Івано-Франківську відзвітували про витрачені кошти на допомогу військовим: подробиці

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору