Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

“Байдужість вб’є світ”: в Івано-Франківську розповіли про нову виставу “Дон Кіхот”

Байдужість вб'є світ_ в Івано-Франківську розповіли про нову виставу Дон Кіхот

Сьогодні, 28 грудня, в Івано-Франківську розповіли про прем’єру вистави “Дон Кіхот”. Вона про людину, яка хоче змінити світ на краще, однак розуміє. що без страждань зробити це неможливо.

Інформатор поділиться з вами деталями.

Як зазначають митці, взяти виставу в роботу для театру було добре продуманою ідеєю, оскільки цей роман є світовим бестселером. Робота для команди була цікавою і надихаючою. Театральна трупа працювала з давнім другом театру Міхаєм Церне. Чоловік є молдованином та знаним режисером театру й кіно. Наразі працює в Парижі.

В основі вистави будуть твори Мігеля де Сервантеса, філософа Мігеля де Унамуно та чимало алюзій на інших авторів, котрі опрацьовували тему Дон Кіхота. Режисер розповідає, що кожна нова праця є новим досвідом й ця робота була новою в усіх сенсах для митця:

“З цією неймовірною трупою я вже працюю протягом місяця. І з кожною секундою ми все ближче наближаємось до ього всесвіту, який ми називаємо “Дон Кіхот”. Те, що робить зараз трупа, не просто величеза праця. Це неймовірний погляд на те, що відбувається у світі.Тому що вистава, на справді, є фільтром на світ. 

Це те, що відбувається зараз Україні. Тому, що реальність не така, яку ми хочемо мати. Наприклад, я вранці прокидаюся і чую за вікном сирену. Я заплющую очі й уявляю, що це міг би бути дитячий сміх. Приходжу в театр і бачу людей, які працюють, облаштовують все, ставлять світло. І я вважаю, що спектакль – це і є світло”.

Надія Левченко є авторкою музичного рішення. Вона зазначає, що зрозуміла одне – очевидні речі не потребують зайвих обрамлень. Це вплинуло на пошук музичних композицій та створення обрамлення, яке глядачі почують у виставі.

Дмитро Лелека є автором пластичного рішення. Він каже, що трупа завжди старається робити те, що складно для них:

“Коли ми починаємо якусь роботу робити, то кожен говорить що це не можливо. Але ти проходиш цей шлях і переступаєш поріг”.

Роман Луцький та Андрій Мельник є виконавцями ролі Дон Кіхота. Роман зазначає, що Дон Кіхотська ініціатива “врятувати весь світ” є хорошою і на сьогоднішній день це є тим, чим займається Україна. Андрій говорить, що ідея зміни світу є утопічною, однак в цій розповіді важливіше, що Дон Кіхот відкриває людям те, чого не хоче бачити більшість – виставляння проблеми на всебічний огляд.

Прем’єра вистави відбудеться 29 грудня о 18:00 в Івано-Франківському національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка.

Читайте також: Що подивитися у кінотеатрі “Космос” | розклад сеансів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору