Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи має чиновник працювати на мінімальну заробітну плату – думка франківців

Чи має чиновник працювати на мінімальну заробітну плату - думка франківців

Заступник міського голови Михайло Смушак в одній із груп в соцмережах влаштував опитування з питанням – чи має чиновник має працювати на мінімальну заробітну плату. Що думають франківці? 

Повідомляє Інформатор.

Питання звучить так: “Чиновник” має працювати на мінімальну заробітну плату! Підтримуєте?”. У коментарях Михайло Смушак додав:

“Чиновник” має працювати на мінімальну заробітну плату, а краще безкоштовно! Починаючи від президента, Премʼєр-міністра, “мера” і закінчуючи головним спеціалістом десь у сільському ЦНАПі. “Чиновник” має жити в орендованій кімнатці в гуртожитку, а краще щоб був безхатченком! Їсти один раз на день, в ідеалі – через день! Якщо ти “чиновник” вищого рангу – президент, депутат, міністр, міський голова чи його заступник тощо, то можеш бути “чиновником” тільки один раз у житті, бо по завершення каденції тебе публічно мають стратити, тіло спалити, а попіл змити в унітаз. Також публічно. Так би мовити – ким був, туди й дорога. При цьому “чиновник” має мати дві-три вищі освіти, вільно володіти англійською мовою, а краще кількома іноземними мовами, бути завжди привітним, усміхненим та уважним до людей, професійно працювати без вихідних і за потреби 24 години на добу”.

Слово “чиновник” у дописі взято в лапки, оскільки, на думку Михайла Смушака, такого терміну в законодавстві України не існує. Вказано, що це слово прийшло в Україну з московії.

Мешканцям пропонують обрати такі варіанти:

  • Так, однозначно. Не більше!
  • Ні, має працювати безкоштовно. За що йому платити!
  • Ні, має отримувати відповідно до посади, кваліфікації та результатів роботи заробітну плату.

Ще сім варіантів додали інші користувачі.

“На багатьох посадах чиновники будуть “працювати” безплатно, або навіть доплачувати за доступ до бюджету. Адекватна винагорода лише один з аспектів ефективної влади”, – пише Василь Мартинюк.

“Сарказм зашкалює! А може це крик душі? Успіхів держслужбовцям на всіх фронтах!” – міркує Галина Гайдаш.

“Чиновник” має їздити в громадському транспорті під час тривоги, “ч” має спізнюватись на роботу, а не затримуватись,”ч” має визнавати свої помилки, а не казати: “Тут я добре зробив, тут я теж добре зробив, а тут ви помилились”. За помилки чи бездіяльність “ч” мають відповідати, як адмініс. так і кримінально. Та переважно в “ч” лише пряники, а батіг по них рідко проходиться”, – вважає Іван Вацеба.

“На мінімальну – це занадто. У них же ж є діти, батьки, яких треба утримувати. А от обмежити максимальні виплати чиновникам до 5 мінімальних зарплат під час військового стану – більш прийнятно. Бо мільйонні премії, дорогі іномарки, весілля за мільйони доларів і скупка нерухомості на курортах чи за кордоном для них уже стає нормою”, – каже Vladimir Goloshivskyj.

 

“Для початку “чиновник” має працювати…”, – пише Ivan Hunko.

“Відтоку кадрів із департаментів-управлінь я не спостерігаю. Ба більше, за останні 8 років кількість департаментів-управлінь-комунальних підприємств суттєво збільшилась. Як і заступників міського голови. Якщо масових звільнень немає, а якість життя в громаді м’яко кажучи не покращується – значить щось-десь йде не так. І зарплата працівників ОМР точно не причина цього”, – вважає Максим Сич.

Результати опитування наразі:

А як вважаєте ви? Пишіть у коментарях!

До теми: Ходити чи їздити: як ставляться франківці до ідеї зробити вулицю Грушевського пішохідною

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору