Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Масована атака по Україні 29 грудня: що відомо

Масована атака по Україні 30 грудня: що відомо

Сьогодні, 29 грудня, росіяни здійснили масову атаку на Україну. Про що зараз відомо?

Повідомляє Інформатор.

Відомо про влучання в пологовий будинок і торговий центр у Дніпропетровській області. У Харкові виникли проблеми з електропостачанням, повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. У Львові, в Одесі, на Сумщині – пошкодження житлових будинків.

“Кількість постраждалих на вулиці Хоткевича у Львові зросла до восьми. Усі – у стані середньої важкості. На момент ракетної атаки люди перебували у домівках. Більшість отримали поранення через осколки вікон, які вибило вибуховою хвилею”, – написав  голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

На Дніпропетровщині за даними ДСНС ворог влучив по торговому центру. Загинуло 5 та травмовано 15 людей. Є влучання по пологовому будинку. Підрозділи ДСНС врятували 4 пацієнток.

На Одещині є влучання у триповерховий будинок, під завалами можливо перебувають люди. В Одесі пошкоджено ще щонайменше два будинки. Із житлової 17-типоверхівки ДСНС врятували 23 особи. 2 людини загинуло, 15 поранено.

Харківщину ворог почав обстрілювати ще вдосвіта. Одна людина загинула, девʼять осіб отримали поранення, медики надають допомогу на місці.

Російські окупанти завдали ракетних ударів по інфраструктурних обʼєктах Запоріжжя. 1 людина загинула, 10 поранено.

Фото: Ігор Клименко

У Києві пошкоджено будівлю станції метро “Лук’янівська” та житлові будинки в кількох районах. На жаль, є постраждалі та загиблі.

“16 постраждалих госпіталізували в медзаклади міста. Двом – медики надали допомогу на місці. З-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі звільнили чотирьох людей”, – написав мер Києва Віталій Кличко.

У КМВА уточнили інформацію про двох загиблих на 18 поранених у Києві внаслідок масової атаки.

Більшість цілей збили ППО. Дякуємо ЗСУ! Висловлюємо співчуття близьким загиблих.

“Сьогодні Росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: «кинджали», С-300, крилаті ракети, БПЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505. Приблизно 110 ракет було випущено, більшу частину збито”,написав президент Володимир Зеленський.

Також відомо, що на Прикарпатті працювали сили ППО. Деталі з’ясовуються.

За попередніми даними, цієї ночі противник застосував проти України 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БплА. Сили та засоби Повітряних Сил у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено: 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131», 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Що відомо станом на 12 год?

Кількість загиблих у Запоріжжі зросла до 4. У Харкові — 3 загиблих, 13 поранених, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Львівщину атакували 14 шахедів, 8 з них збили, повідомив голова Львівської ОВА Козицький. Є влучання в одне з підприємств у Львові. Частково зруйнувана адмінбудівля та виробничі цехи. Жертв чи постраждалих немає.

В Одесі кількість загиблих зросла до трьох. Є також влучання у триповерховий будинок — з-під завалів дістали тіло людини.

Станом на 15:10 відомо:

  • Львів — 2 загиблих та 15 постраждалих;
  • Київ — 4 загиблих та 28 постраждалих.
  • Київщина — 1 постраждалий;
  • Дніпро — 6 загиблих та 28 постраждалих;
  • Одеса — 3 загиблих та 22 постраждалих. Згодом стало відомо про ще одну загиблу людину;
  • Харків — 3 загиблих та 13 постраждалих;
  • Запоріжжя — 4 загиблих та 12 постраждалих;
  • Сумщина — 3 постраждалих.

Доповнюється. 

Головне фото ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору