Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На війні Прикарпаття втратило 6 воїнів

На війні Прикарпаття втратило 6 воїнів

На жаль, наша держава продовжує втрачати воїнів, обороняючи власну землю від окупантів. Цього разу за Батьківщину загинуло 6 воїнів. 

Із сумом повідомляє Інформатор 

Франківська громада попрощалась з Антоном Кожушком.

Військовослужбовець загинув 23 грудня під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку.

Був солдатом 10 гірсько-штурмової бригади.

27 грудня о 18:00 в Будинку смутку на вулиці Ребета в Івано-Франківську відбулась панахида за полеглим бійцем, а вчора 28 грудня об 11:00 з ним попрощались. Його поховали на Алеї героїв у селі Чукалівка.

Єзупільська громада втратила воїна Василя Собка. 

Собко Василь народився 1979 року, жив в селі Стриганці. Поліг військовослужбовець 26 грудня в Донецькій області.

Завтра, 30 грудня, скорботний кортеж прибуде об 11:30 через смт. Єзупіль, с.Побережжя та до рідного села Стриганці (вул. Шевченка, 68).

Чин похорону розпочнеться о 12:00.

Калуська громада втратила Сергія Поповича. 

Був призваний на військову службу 19 січня 2023 року. Вірно та віддано служив стрільцем десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти 2 десантно-штурмового батальйону.

Виконуючи бойове завдання отримав поранення. Помер 47-річний воїн, 25 грудня, у рідному місті, куди повернувся після лікування. На жаль у нього зупинилось серце.

Нижньовербізька громада втратила Миколу Мочерняка. 

Микола Мочернюк народився 29 лютого 2000 року у селі Мишин. Він служив у складі Чопського прикордонного загону, був молодшим інспектором відділу прикордонної служби “Великий Березний”.

23-річний воїн майже 5 місяців вважався зниклим безвісти. На жаль вчора отримали підтверджння, що Микола загинув внаслідок військових дій у населному пункті Авдіївка Донецької області 7 серпня 2023 року.

Сьогодні, 29 грудня, о 15:00 Миколу зустріли на колінах. Похорон відбудеться завтра, 30 грудня, з дому у с. Мишин о 10:00.

На жаль його мати не дочекаласьь вона померла. Вдома в Миколи залишилися батько та старший брат.

Рогатинська громада втратила Андрія Герасиміва

Андрій Герасимів народився  народився 30 липня 1977 року в багатодітній сім’ї в селі Помонята Рогатинської громади. За фахом був електрогазозварувальником ручного зварювання. Деякий час працював на місцевій птахофабриці, а потім заробляв за кордоном.

У воїна було 3 дітей, 2 сини Микола і Богдан та донечка Мар’яна.

На початку повномасштабного вторгнення, 6 березня 2022, Андрій Гарасимів вступив до лав Збройних сил України. Чоловік служив старшим стрільцем-оператором гірсько-штурмового батальйону.

З травня 2022 воїн брав участь у важких боях на території Запорізької, Херсонської та Донецької областей. При звільненні від окупаційних військ території України 7 червня 2023 року Андрій Гарасимів потрапив під обстріл поблизу села Лобкове Запорізької області. Відтоді почалася боротьба за його життя.

Скорботний кортеж з тілом воїна прибуде до Рогатинської громади, завтра 30 грудня, о 12:00. З Андрієм Гарасимівим прощатимуться на головній площі міста. Далі траурна колона вирушить до рідного дому бійця у селі Помонята. Похорон відбудеться 31 грудня.

Коломийщина втратила Миколу Огли. 

Поліг воїн, 20 грудня, в районі населеного пункту Спірне на Донеччині.

Служив Микола у 8 окремому гірсько-штурмовому батальйоні 10-ї гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Завтра, 30 грудня, скорботний кортеж з тілом захисника прибуде до Коломиї. О 14:30 відбудеться прощання з Миколою Огли.  Орієнтовно о 15:00 відбудеться зустріч скорботного кортежу біля церкви священномученика Йосафата. Там о 17:00 розпочнеться парастас.

Чин похорону відбудеться у неділю, 31 грудня, о 13:00. Поховають воїна на Алеї Слави.

Вічна пам’ять та низький уклін кожному полеглому воїну. 

До теми: На Прикарпатті орденами “За мужність” посмертно нагородили 11 захисників

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору