Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Калуші прихожани проти ліквідації московської церкви

У Калуші прихожани проти ліквідації московської церкви

У Калуші прихожани виступають проти  ліквідації московської церкви. Що трапилося? 

Повідомляє Інформатор з посиланням на колег з Калуша.

28 грудня у Калуші біля воріт Свято-Миколаївського храму Івано-Франківської єпархії УПЦ мп відбулися громадські збори жителів.

На зборах проголосували за ліквідацію парафії, утворення та склад комісії з припинення діяльності парафії, передачу нерухомого майна парафії у власність Калуської громади.

Прихожани церкви обурювалися:

“А як ми можемо на це дивитись, коли ми збудували цей храм, молимось за Україну, тут народились й проживаємо. Вони кажуть, що всі гроші йшли до москви. До якої москви, якщо ще нам навіть на життя люди допомагали”, — сказала пані Наталія.

“А чого переходити? Ми і є Українська Православна Церква. Куди переходити до ПЦУ, якщо цілий світ їх не признає. Просто скакати сюди-туди? Заради чого? Щоб утратити благодать Божу? Бог — не в церквах, а в одній церкві. Які звʼязки? Яка співпраця?.. Хто з тих, хто був у нас на службі, чув, що ми молимось за тих, кого називаємо ворогами? Якби міг хтось нам за це дорікнути, то нас би вже давно закидали камінням. Це все брехня! УПЦ — це колишній московський патріархат, але той колишній отримав незалежність і все. А якщо у нас зараз люди живуть, які жили у росії, чи мають російський паспорт, то їх зараз треба вбивати чи виселяти? Як ви на це дивитесь?” — каже жінка.

З її слів, пожертви з храму ніколи не йшли до росії, керівництво УПЦ ніколи не співпрацювало з РПЦ. Вважає, щоб люди йшли до “верхів” і там розбирались.

“Ми собі нічого не забираємо, фактично церква будувалась за кошти “ЛУКОЙЛу”, які заробляли калушани. В цілому вона належить Калуській громаді. Церковній громаді пропонували перейти до ПЦУ, але ні священник, ні парафіяни не зреагували на це. Більше року храм не функціонує, також закінчився термін оренди. Без переоформлення вони ніяк не зможуть надалі функціонувати. Крім того, є і статутні порушення, зокрема, самозахоплення досить великої території. З цього приводу міська рада має претензії та може судитись”, – каже ініціатор зборів Євген Гірник.

Слідкуємо за ситуацією.

До теми: У Надвірній офіційно припинили діяльність релігійної громади УПЦ МП

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору