Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Калуська громада може залишитися без світла, води та газу – причина?

Калуська громада може залишитися без світла, води та газу. Що є причною?

У Калуші відбулось термінове позачергове позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Що стало причною? 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на голову Калуської ТГ Андрія Найду

Ситуація в громаді пов’язана з відключенням  громади ТОВ “Карпатнафтохім” від електроживлення.Керівництво ТОВ «Карпатнафтохім» звернулося до Калуської міської ради з листом у якому повідомило, що АТ «Прикарпаттяобленерго» починаючи з 26 грудня розпочало процес відключення окремих об’єктів ТОВ «Карпатнафтохім».

Щодо цього 14 грудня в Калуші відбулось перше засідання ТЕБ та НС тоді, щоб вирішити дану проблему звернулися до голови вано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

“На жаль, заручником ситуації стала саме громада, яка може залишитися без води, без тепла, і частково без газу. Є загроза й хімічно-небезпечного характеру” – зазначив в дописі Андрій Найда

Задля недопущення виникнення надзвичайної ситуації комісія вирішила:

  • вважати дану ситуацію такою що може призвести до виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня та порушення функціонування систем життєзабезпечення населення Калуської громади;
  • терміново підготувати звернення до всіх можливих інстацій, які можуть допомогти вирішити цю проблему.
  • Управляючим компаніям, керівникам ОСББ, керівникам закладів соціальної сфери громади, керівникам підприємств, установ та організацій у разі відсутності подачі теплоносія в системі централізованого теплопостачання та при пониженні температури зовнішнього повітря вживати заходи щодо зливу води із систем теплопостачання
    КП «Калуська енергетична Компанія» з метою зменшення обсягів перекачування господарсько-побутових відходів на очисні споруди ТОВ “Карпатнафтохім” розробити графіки подачі питної води.

У випадку необхідності мешканцям, керівникам медичних закладів, закладів соціальної сфери громади, керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити запас питної води у підвідомчих закладах, скоригувати споживання питної води.
У разі потреби буде організований підвіз та розлив питної води жителям громади.

Щодо ситуації мешканців буде поінформовано невідкладно та терміново.

Читайте також: На Франківщині з нового року запрацюють 4 нові камери фіксації порушень ПДР

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору