Так склалося, що салат олів’є став обов’язковим атрибутом новорічного столу. Однак є чимало салатів, які його замінять. І смак у них набагато кращий. Рецепти та вартість в Івано-Франківську читайте у нашому матеріалі.
Повідомляє Інформатор.
Салат з куркою та гранатом
Нам потрібно:
- куряче філе
- кукурудза
- петрушка
- майонез
- 1/2 граната
- 50 г волоських горіхів
- сіль перець до смаку
Тушкуємо на сковороді курку, нарізаємо її. До курки кладемо кукурудзу та почищений гранат. Далі слід дрібно покришити петрушку і додати до продуктів. Далі додаємо подрібнені волоські горіхи. Перед цим їх варто обсмажити. Сіль і перець – за смаком. Перемішуємо і додаємо майонез.
Вартість салату:
Куряче філе – 21.90 грн за 100 г, консервована кукурудза “Верес” – 39.99 грн, петрушка – 26.99 грн за 70 г, майонез “Чумак” – 63.99 грн, гранат – 8.00 грн за 100 г, волоський горіх марки “Повна чаша” – 67.99 грн.
Салат з шинкою та картоплею
Нам потрібно:
- 3-4 картоплини середнього розміру
- 250 г шинки
- 1 морква
- 100 г оливок
- 50 г волоських горіхів
- ½ ч. л. меленого коріандру
- сіль та перець – до смаку
- 150 г натурального йогурту
- кріп – 10 гілочок
- часник – 2 зубчики
Запікаємо моркву та картоплю у духовці при 180 градусах – так вони смачніші. Далі їх слід нарізати. Додаємо порізану шинку, а потім оливки та подрібнені горіхи. Заправка – дрібно наріжте кріп та подрібніть часник. Усе це змішуємо в окремій тарілці, додаємо йогурт та ретельно перемішуємо. Заправляємо салат приготованим соусом.
Вартість:
Картопля – 26 грн за кг, морква – 27 грн за 1 кг, шинка “Рибак” – 49.90 грн, оливки зелені “Оскар” – 49.99 грн, волоський горіх марки “Повна чаша” – 67.99 грн, коріандр – 14.69 грн, часник – 13.90 грн, кріп – 16.49 грн, йогурт – 86.99 грн.
Салат з тунцем і картоплею
Нам потрібно:
- 3 картоплини
- 100 г зеленого горошку
- 1 банка тунця у власному соку
- петрушка
- сіль, перець
- часник – 2 зубчики
- 1 ч. л. гірчиці
- 2 жовтки
- 2 дрібки солі для соусу
- сік ½ лимона
- 100 мл оливкової олії
Для початку слід відварити у посоленій воді картоплини. Далі їх треба почистити і покришити. Горошок розморожуємо – заливаємо його окропом на 2-3 хв. Петрушку нарізаємо. У тарілку кладемо ці інгредієнти і додаємо тунець. Додаємо сіль і перець.
Далі робимо соус. У блендері змішуємо 2 подрібнені зубчики часнику, сіль, 2 жовтки, 1 ч. л. гірчиці. Помішуючи додаємо до соусу 100 мл оливкової олії та сік ½ лимона.
Вартість:
Картопля – 26 грн за кг, горошок – 55.99 грн, тунець – 74.99 грн, петрушка – 26.99 грн за 70 г, часник – 13.90 грн, оливкова олія – 309.00 грн за пляшку, лимон – 7 грн за 100 г, яйця – 66.99 грн за 10 шт., гірчиця – 19.69 грн.
Смачного!
До теми: Індекс новорічного столу: скільки доведеться витратити коштів франківцям під кінець року
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87