Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Якщо не олів’є: які салати готувати для новорічного столу

Якщо не олів'є: які салати готувати для новорічного столу

Так склалося, що салат олів’є став обов’язковим атрибутом новорічного столу. Однак є чимало салатів, які його замінять. І смак у них набагато кращий. Рецепти та вартість в Івано-Франківську читайте у нашому матеріалі. 

Повідомляє Інформатор.

Салат з куркою та гранатом 

Нам потрібно:

  • куряче філе
  • кукурудза
  • петрушка
  • майонез
  • 1/2 граната
  • 50 г волоських горіхів
  • сіль перець до смаку

Тушкуємо на сковороді курку, нарізаємо її. До курки кладемо кукурудзу та почищений гранат. Далі слід дрібно покришити петрушку і додати до продуктів. Далі додаємо подрібнені волоські горіхи. Перед цим їх варто обсмажити. Сіль і перець – за смаком. Перемішуємо і додаємо майонез.

Вартість салату:

Куряче філе – 21.90 грн за 100 г, консервована кукурудза “Верес” – 39.99 грн, петрушка – 26.99 грн за 70 г, майонез “Чумак” – 63.99 грн, гранат – 8.00 грн за 100 г, волоський горіх марки “Повна чаша” – 67.99 грн.

Салат з шинкою та картоплею 

Нам потрібно:

  • 3-4 картоплини середнього розміру
  • 250 г шинки
  • 1 морква
  • 100 г оливок
  • 50 г волоських горіхів
  • ½ ч. л. меленого коріандру
  • сіль та перець – до смаку
  • 150 г натурального йогурту
  • кріп – 10 гілочок
  • часник – 2 зубчики

Запікаємо моркву та картоплю у духовці при 180 градусах – так вони смачніші. Далі їх слід нарізати. Додаємо порізану шинку, а потім оливки та подрібнені горіхи. Заправка – дрібно наріжте кріп та подрібніть часник. Усе це змішуємо в окремій тарілці, додаємо йогурт та ретельно перемішуємо. Заправляємо салат приготованим соусом.

Вартість:

Картопля – 26 грн за кг, морква – 27 грн за 1 кг, шинка “Рибак” – 49.90 грн, оливки зелені “Оскар” – 49.99 грн, волоський горіх марки “Повна чаша” – 67.99 грн, коріандр – 14.69 грн, часник – 13.90 грн, кріп – 16.49 грн, йогурт – 86.99 грн.

Салат з тунцем і картоплею

Нам потрібно:

  • 3 картоплини
  • 100 г зеленого горошку
  • 1 банка тунця у власному соку
  • петрушка
  • сіль, перець
  • часник – 2 зубчики
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 2 жовтки
  • 2 дрібки солі для соусу
  • сік ½ лимона
  • 100 мл оливкової олії

Для початку слід відварити у посоленій воді картоплини. Далі їх треба почистити і покришити. Горошок розморожуємо – заливаємо його окропом на 2-3 хв. Петрушку нарізаємо. У тарілку кладемо ці інгредієнти і додаємо тунець. Додаємо сіль і перець.

Далі робимо соус. У блендері змішуємо 2 подрібнені зубчики часнику, сіль, 2 жовтки, 1 ч. л. гірчиці. Помішуючи додаємо до соусу 100 мл оливкової олії та сік ½ лимона.

Вартість:

Картопля – 26 грн за кг, горошок – 55.99 грн, тунець – 74.99 грн, петрушка – 26.99 грн за 70 г, часник – 13.90 грн, оливкова олія – 309.00 грн за пляшку, лимон – 7 грн за 100 г, яйця – 66.99 грн за 10 шт., гірчиця – 19.69 грн.

Смачного!

До теми: Індекс новорічного столу: скільки доведеться витратити коштів франківцям під кінець року

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору