Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Загинули за Україну. Прикарпаття втратило двох захисників

Загинули за Україну. Прикарпаття втратило двох захисників

На жаль, кращі з кращих гинуть, захищаючи ріну землю. Цього разу Прикарпаття прощатиметься з двома воїнами.

З сумом повідомляє Інформатор.

Любомир Гуменний

Захисник народився 29 квітня 1983 року. Проживав у селі Путятинці, що на Рогатинщині. Він закінчив навчання у місцевій школі й пройшов строкову службу. У 2003 році Любомир Гуменний одружився з дружиною Іванною. У подружжя народилася донька Ірина та син Вадим.

Захисник почав обороняти країну з перших днів повномасштабного вторгнення. 4 березня 2022 року служив стрільцем-зенітником 1 батальйону охорони військової частини на Донецькому напрямку.

“Воїн чудово розумів, яке лихо несе з собою московська орда, тож попри втому стояв до останку, хотів захистити сім’ю від цього лиха”,написали на сторінці Рогатинської МТГ.

На жаль, Герой загинув 4 січня 2024 року під час бойового завдання у селищі Гостре, що на Донеччині.

У Любомира Гуменного залишилися мама, дружина, син, донька та сестра.

Павло Воробець

Павло Воробець

Чоловік народився у 1976 році. Жив в місті Калуш. З 2014 року брав участь в АТО/ООС. У складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади воював під селом Нікішине Горлівського району Донецької області та вийшов з Дебальцівського котла.

“Потім перебував за кордоном. Та з початком повномасштабної війни не міг стояти осторонь від біди в Україні, повернувся, щоб стати на її захист. Вирушив на поле бою 11 липня 2022 року вже в складі 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Виконуючи бойові завдання із захисту Батьківщини, двічі, у серпні та жовтні 2022 року, отримав осколкові поранення. Після тривалої реабілітації повернувся на поле бою до своїх побратимів”,написали в Калуському форматі.

На жаль, загинув Герой 31 грудня 2023 року унаслідок мінометного обстрілу на Донеччині, повідомила голова Калуської районної військової адміністрації Жанна Табанець.

Вічна пам’ять Героям!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору