Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

59 пунктів обігріву на Прикарпатті потребують генераторів

59 пунктів обігріву на Прикарпатті потребують генераторів

На Прикарпатті вже розгорнули пункти обігріву. Про їхню роботу станом на сьогодні на нараді доповідав начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Стебницький. 

Повідомляє Інформатор 

Сьогодні на території області відповідно до розрахованих показників було створено 468 пунктів незламності, з них – 371 пункт створено органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, 54 – ГУ ДСНСУ в Івано-Франківській області, 26 – ГУНП в області, 14 –  Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області, 2 – “Укрзалізницею”.

Станом на 10 січня послугами мобільних пунктів незламності скористалися 3000 осіб. Від початку створення їх відвідало понад 27 тисяч людей.

За останню добу пункти незламності відвідали 348 осіб.

На сьогоднішній день 393 пункти незламності укомплектовано, а 59 – частково не відповідають вимогам постанови. Так, зокрема, доукомплектування генераторами потребують 59 пунктів обігріву, це в Івано-Франківському районі – 34, в Калуському – 17, в Косівському – 3, Надвірнянському – 4.

Забезпечення старлінками потребують 30 пунктів незламності, крім цього, зменшилась потреба у забезпеченні оптико-волокновим підключенням. На сьогодні 13 пунктів Івано-Франківського району такого підключення не мають.

Територіальними органами області ведеться постійна робота щодо створення запасу паливно-мастильних матеріалів для роботи генераторів. Так на сьогодні в нашій області зарезервовано дизельного пального 25 тисяч літрів, бензину – 65 тисяч літрів, мастила – 1,5 тисяч літри.

“Це дасть змогу надійно працювати в умовах блекауту до 7 діб. Закликаємо голів райдержадміністрації, голів міських, селищних, сільських рад вжити заходів щодо забезпечення наявних пунктів незламності матеріально-технічними засобами відповідно до постанови всі запаси тримати на відповідному рівні “, – додав Володимир Стебницький.

Також голова ОВА Світлана Онищук закликала організувати постійні виїзди для перевірки всіх пунктів незламності, щоб вони в разі надзвичайної ситуації вони готові були приймати людей.

Читайте також: Відстрочка від мобілізації. Прикарпатців кличуть долучатись до будівництва фортифікації в Донецькій області

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору