Інформатор Івано-Франківськ

РЕКЛАМА

Свіжі спортивні новини: очікування від нового тенісного сезону

Свіжі спортивні новини: очікування від нового тенісного сезону

Тенісний сезон-2024 потроху набирає обертів. Найцікавіші свіжі спортивні новини ще попереду, а поки є час поговорити про перспективи українських спортсменів у новому році. Головна увага вітчизняних вболівальників традиційно прикута до виступів жінок. На відміну від чоловіків, найкращі українки стабільно грають на топрівні, регулярно доходячи до пізніх стадій великих міжнародних турнірів та навіть виграючи їх.

Особливі надії знову покладаються на Еліну Світоліну. Багаторічна лідерка вітчизняного тенісу минулого року повернулася на корт після народження дитини. За декілька місяців їй вдалося дістатися 25-ї сходинки світового рейтингу WTA, що більшістю фахівців було оцінено як справжній подвиг. У зв’язку з тим, що протягом січня-квітня в Еліни взагалі не буде втрат залікових балів, адже захищати немає чого, вона має всі шанси найближчим часом повернутися до топ-10. Залишається лише очікувати свіжих спортивних новин з освітленням успіхів одеситки.

У квітні жіноча збірна України змагатиметься з Румунією за право зіграти у фінальній стадії Кубка Біллі Джин Кінг. Оптимізму додає той факт, що з грудня управління командою здійснює Фонд Еліни Світоліної. Це значно підвищує шанси зібрати нарешті оптимальний склад, що раніше не вдавалося через конфлікт деяких провідних гравчинь з керівниками Федерації.

Є сподівання і на прогрес молодих українських тенісисток, деякі з котрих вже досить близько від першої сотні світового рейтингу. До списку найбільш перспективних входять:

  • Катаріна Завацька;
  • Дар’я Снігур;
  • Юлія Стародубцева;
  • Олександра Олійникова;
  • Анастасія Соболєва;
  • Вероніка Подрез.

Можливо вже нинішнього року хтось з цих тенісисток складе компанію нашим визнаним майстриням в еліті світового туру.

Чоловічій теніс України: поки все досить сумно

У чоловіків успіхи наразі набагато скромніше. Не можна сказати, що попереднє покоління тенісистів було видатним, але на фоні нинішніх результатів досягнення Сергія Стаховського та Олександра Долгополова виглядають дуже пристойно. З ветеранів продовжує виступи 36-річний Ілля Марченко, але його нинішньою стелею є запрошення на кваліфікації турнірів Grand Slam. Цього сезону Ілля представить чоловічій теніс України як мінімум в Австралії.

У світовому рейтингу найкращі показники має Віталій Сачко. Він знаходиться на 169-й позиції. Далі йдуть:

  • Марченко (218);
  • Олексій Крутих (298);
  • Ерік Ваншельбойм (392);
  • Вадим Урсу (441).

Втім, є і позитивні моменти. На початку лютого відбудеться велика подія для тенісу України. Національна збірна зіграє за право потрапити до фінальної частини Кубка Девіса. Досягнути такої високої стадії українцям востаннє вдавалося сім років тому, і це сталося вперше після зміни формату змагання. Шансів на вихід у фінал відверто небагато, адже жереб вибрав у суперники команду США, 32-разового переможця турніру. Перемога стане справжнім дивом, та сам факт потрапляння на цей рівень вже є великим успіхом.
Автор sport.ua: Сергій Циба

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу, звертайтеся за номером 096 989 60

Нагору