Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

П’яте притягнення до відповідальності. Прикарпатця позбавили права керувати автомобілем на 19 років

П'яте притягнення до відповідальності. Прикарпатця позбавили права керувати автомобілем на 19 років

Долинський районний суд на 19 років позбавив водія права керування транспортним засобом. Водій вже раніше був позбавлений права керування, однак це його не зупинили сісти за кермо у стані алкогольного сп’яніння. 

Повідомляє Інформатор 

Як йдеться у вироку, це вже вп’яте 62-річний водій притягнутий до адміністративної відповідальності. Цього разу за керування транспортним засобом, будучи особою, яка позбавлена такого права, а також в стані алкогольного сп’яніння та ще і за спричинену ДТП він отримав штраф -51000 грн і 19 років та 11 місяців позбавлення права керування транспортним засобом.

Горе водій житель села Шевченкове Калуського району, 18 грудня минулого року керуючи автомобілем марки Fiat Scudo, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну суму й зіткнувся з автомобілем Ford Fusion, той рухався га зустрічну.

Внаслідок аварії обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження. При цьому 62-річного калушанина вже двічі позбавляли права керування транспортним засобом, проте він продовжував їздити, будучи позбавлений цього права.

Зрештою і цей раз він будучи особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння.

Обвинувачений свою вину визнав, розкаявся й попросив суд суворо його не карати.

Суд визнав водія винним та призначив йому стягнення в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених – 51 000,00 гривень штрафу та 10 років позбавлення права керування транспортними засобами, а оскільки правопорушник не відбув попереднє стягнення, суд приєднав невідбуту частину 9 років 11 місяців позбавлення права керування транспортними засобами, остаточно визначивши йому це додаткове стягнення – 19 років 11 місяців, 16 днів.

Читайте також: На допомогу армії у 2023 році Бурштин витратив майже 13 млн гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору