Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

З власної зарплати старости сіл фінансують непередбачені бюджетом видатки та донатять на ЗСУ: Марцінків

З власної зарплати старости сіл фінансують непередбачені бюджетом видатки та донатять на ЗСУ: Марцінків

Після відкриття доступу до реєстру декларацій, активною темою обговорень у суспільстві стали доходи чиновників. Старости приміських сіл не виняток, під час ефіру програми “Запитай у влади” на ТРК “Вежа”. міський голова Івано-Франківська розповів про заробітню плату старост.

Розповідає Інформатор.

Під час ефіру до очільника міста надійшло питання: “як може староста села з населенням тисяча осіб мати зарплату 30 000 грн, за які заслуги?”

Марцінків вважає, що це не є високим рівень оплати праці, а цілком адекватний.

На жаль, ми маємо випадки, коли старости відмовляються працювати. Зокрема в Драгомирчанах Ігор Хом’як відмовився від посади старости, тому що в нього троє дітей і він сказав, що за таку заробітну плату дуже важко прожити його родині. Тому є й такі випадки“, – відповів Марцінків.

Міський голова Івано-Франківська зазначив, що старости приміських сіл отримують зарплату близько 30 тисяч гривень, бо самостійно фінансують непередбачені бюджетом видатки та донатять на ЗСУ.

“Дуже часто з цих грошей (із зарплати, – ред.) старости закривають дрібні видатки, бо все ми не можемо прогадати. Десь треба бензину купити, десь бензопилу поремонтувати, десь треба задонатити”, – говорить мер.

Крім цього мер запропонував критикам на наступних виборах подавати власну кандидатуру, на старосту села та брати відповідальність на себе: “Якщо ви вважаєте, що достойні бути старостою, то на наступних виборах можна подавати свою кандидатуру, ставати старостою села і брати на себе відповідальність“.

Також заробітна плата варіюється від вислуги років, тому вона може різнитися, враховуючи дані Єдиного державного реєстру декларацій середня зарплата старост приміських сіл Івано-Франківської об’єднаної громади за 2022 рік склала 29 200 грн. на місяць.

Читайте також: Скільки заробляють старости сіл Івано-Франківської громади

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору