Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Парламентарі розглядають ідею відстрочки від мобілізації за конкретною хворобою: що відомо

Парламентарі розглядають ідею відстрочки від мобілізації за конкретною хворобою: що відомо

Декілька тижнів поспіль депутати Верховної Ради України намагаються внести правки у новий законопроєкт про мобілізацію. Окремий пункт – це мобілізація людей з інвалідністю, який викликав багато критики не тільки в народу, але і в чиновників.

Пише Інформатор, покликаючись на етер телемарафону.

Останні правки, які були розглянуті, стосувалися саме мобілізації людей не за ступенем інвалідності, а саме за конкретним захворюванням, за яким буде визначено можливість отримання відстрочки від мобілізації.

«Як на мене, були дуже суттєві зрушення, тому що останній варіант законопроєкту, про який я чула, передбачає не групи інвалідності, а визначені конкретні захворювання, які дадуть можливість або мати відстрочку від мобілізації, або не бути мобілізованими. Це стосується не лише самих військовозобов’язаних, а й членів їх сімей. Там так само мають бути визначені моменти, пов’язані з цим», – розповіла народна депутатка Олена Мошенець під час телемарафону.

На думку нардепки, внесення правок, що до мобілізації людей з третьою групою, дуже важливе, адже передбачає різні захворювання, з якими можна виконувати різні функції, а з іншими категорично заборонено.

«Є такі, з якими дійсно можна виконувати певні обов’язки, а є такі, з якими в жодному разі не можна. Туберкульоз, про який багато говорилося. Ми розуміємо, що якщо людина з таким захворюванням потрапляє до іншої групи людей – це потенційний ризик для всіх. Кожен, хто потрапляє на захист України, незалежно, чи це тил, чи більш передові лінії, там не має створюватись проблем через те, що людина має ті чи інші захворювання, які потребують постійного лікування. І це буде враховано, над цим працює профільне міністерство», – підсумувала Мошенець.

Станом на 11 січня, Кабінет міністрів України відкликав з Верховної Ради свій законопроєкт про мобілізацію.

Читайте також: Відстрочка від мобілізації. Прикарпатців кличуть долучатись до будівництва фортифікації в Донецькій області

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору