Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Які проєкти у Франківську реалізовують на підтримку сімей захисників

Які проєкти у Франківську реалізовують на підтримку сімей захисників

В Івано-Франківську нещодавно розпочалася програма по виплаті 10 тисяч гривень на психологічну реабілітацію захисників, а також запустили новий проєкт “Помічник сім’ї Захисника”. Про це розповів очільник комунального закладу “Дім воїна” Микола Крошний.

Повідомляє Інформатор 

Щоб отримати 10 тис. грн, військовослужбовцю потрібно надати документи, які підтверджують те, що йому потрібна психологічна реабілітація. Якщо ж військовий потребує цього, але немає підтверджувальних довідок від лікарів, то він може звернутися в комунальний заклад “Дім воїна” та отримати направлення на такий вид реабілітації.

Які подавати документи? 

  • копію паспорта;
  • копія ідентифікаційного коду;
  • копія довідки про безпосередню участь особи-заявника у зоні бойових дій;
  • згода на обробку персональних даних.

Після чого з потребуючим зв’яжиться психолог, де в ході індивідуальної консультації визначить потребу в психологічній реабілітації та надасть відповідне направлення, з яким можна буде звернутися в ЦНАП й отримати виплату.

“Помічник сім’ї Захисника” – це соціальний проєкт, створений з метою допомоги сім’ям, чиї рідні беруть участь у захисті Батьківщини.

“Ми розуміємо, що самотня мама, дружина чи сестра, рідні яких зараз нас захищають, не можуть самостійно впоратися зі всіма побутовими проблемами такими як полагодити кран, дверний замок чи завісу. Тому вирішили підібрати фахівця для допомоги з цими проблемами”, – додав Микола Крошний.

“Дім воїна” буде контролювати якість цих послуг. Буде складений відповідний акт, в якому заявник буде вказувати чи дійсно в повному обсязі була виконана та чи інша робота. Тому від сьогодні можна звертися в “Дім воїна” для отримання цієї послуги – на сторінці закладу у фейсбуці викладуть перелік всіх необхідних документів та контактний номер телефону.

Також військових, які повернулися до дому, навчатимуть SEO – просуванню. Буде розроблений відповідний курс, і всі охочі зможуть опанувати цю професію.

Також міський голова Руслан Марцінків повідомив, що перший добровольчий шпиталь, який знаходиться у Лисці, тепер під опікою міста.

“Ми повністю домовилися. 1 січня ми беремо під опіку, в тому числі й фінансово перший добровольчий шпиталь. Ми домовились, що цей заклад працюватиме в мережі наших міських закладів”, – додав очільник міста.

За словами міського голови заклад першочергово надає фізичну реабілітацію військовим з Івано-Франківської громади.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору