Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Через негоду на Прикарпатті зафіксували понад 20 ДТП

Через негоду на Прикарпатті зафіксували понад 20 ДТП

Через снігопад, зниження температури та ожеледицю на автошляхах Івано-Франківська та області збільшується кількість аварій. Надзвичайники закликають утриматися від поїздок.

Пише Інформатор  

Так сьогодні, протягом дня 19 січня, по області та в місті Івано-Франківськ через погіршення погодних умов ускладнився рух на автошляхах, що стало причиною такої кількості аварій.

Перше ранкове ДТП трапилося на кільцевій дорозі по вулиці Надрічна, за участю вантажного автомобіля та легкового автомобіля. Без постраждалих автомобілі отримали механічні пошкодження.

Другу ДТП зафіксували по вулиці Целевича, біля т/ц «Тайстра», за участю двох автомобілів, водій автомобіля Ford Kuga не врахував безпечної відстані та дорожніх обставин, чим і здійснив зіткнення з попутним автомобілем.

Про третю аварію повідомили рятувальники, вона трапилася в селі Старуня Богородчанської ТГ, за участю двох автомобілів, один з яких злетів з дороги та перекинувся. Потерпілих під час ДТП немає, постраждали лише автомобілі.

Четверте ДТП трапилося в селі Павлівка. Попередньо водій автомобіля Skoda не врахував безпечної швидкості та погодних умов здійснив виїзд на зустрічну смугу де здійснив зіткнення з пасажирським автобусом. На місці подій працювали три карети швидких та поліція. Рух ділянкою ускладнений.

П’ята дорожньо-транспортна пригода трапилася по вулиці Вовчинецька, біля світлофора з’їзд до т/ц «veles mall». Через невелику відстань від попутного транспорту та ожеледиця, керманич останнього здійснив зіткнення.

Шоста аварія, трапилася по вулиці Надрічна біля магазину Торба. Водій автомобіля Ford здійснив зіткнення з позашляховиком Lexus, який рухався у попутному напрямку, Причини аварії недотримання безпечної відстані та ожеледиця.

Сьома аварія трапилася біля кінотеатру Космос на вулиці Незалежності. Свідки повідомляють про наїзд на пішохода. Деталі ДТП встановлюються.

Восьме ДТП трапилося, на перехресті вулиць Целевича та Хіміків. Водій позашляховика здійснив зіткнення з попутним автомобілем.

Дев’ята дорожньо-транспортна пригода трапилася у Хриплені, водій вантажівки злетів з дороги та протаранив паркан одного із господарств.

Десята аварія трапилася на автодорозі Н-10 Калуш-Івано-Франківськ. На дорозі не розминулися два автомобілі, постраждалих немає.

Наступну автопригоду зафіксували в Калуському районі, село Вістова. Після зіткнення один з автомобілів викинуло на узбіччя.

Ще декілька ДТП трапилося в вечірній час у різних районах Івано-Франківська, їх зафіксували на таких вулицях:

  • На перехресті вулиць Довженка та Дорошенка, водій автомобіля Nissan Qashqai не дотримання безпечної відстані та здійснив зіткнення з попутним транспортом. Без постраждалих;
  • ДТП на Незалежності біля магазину “Тростянецький”, перекрито дві смуги руху в бік центру міста.
  • ДТП на кільцевій дорозі по вулиці Коновальця, водій автомобіля Scoda Fabia не дотримався правил дорожнього руху, не надав перевагу в русі автомобілю Audi, чим спричинив зіткнення.
  • Наступна автопригода трапилася на перехресті вулиць Пилипа Орлика та Володимира Великого.
  • Аварію зафіксували по вулиці Мельника, біля квіткового ринку.
  • На Набережній біля автозаправки “STELS” у пабліках повідомляють про потрійну ДТП. Деталі встановлюються.
  • Недотримання безпечної відстані та ожеледиця презвили до ДТП на перехресті вулиць Василіянок, Грушевського, Грюнвальдська та Мулика. Керманич автомобіля volkswagen golf здійснив зіткнення з попутним автомобілем. Без постраждалих.
  • Наступну ДТП зафіксували на вулиці Довженка біля АЗС УкрНафта. автотранспорт зазнав механічних пошкоджень.
  • Ожеледиця призвела, ще до одного ДТП на Івасюка.
  • Ще одна аварія трапилась по вулиці Вовчинецька неподалік т/ц «veles mall».
  • На автодорозі Івано-Франківськ-Калуш, утворився корок відстанню декілька десятків кілометрів. Також фіксують ДТП біля села Майдан та Бондарів.

Ожеледиця та не посипані дороги спричинили масу ДТП, а також внесли зміни в рух комунального транспорту. Так, у звязку з поганим станом дорожнього покриття на спуску по вул.Хіміків тролейбуси маршруту #6 тимчасово не з’їжджаються на Радіозавод і розвертаються через АС2 та Депо.

Патрульні рекомендують, що водіям під час снігопаду та ожеледиці потрібно бути максимально уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватись швидкісного режиму, відмовитись від ризикованих маневрувань.

Водії, які не змінили літню гуму на зимову, відмовтесь від поїздок на час негоди. Пішоходам нагадуємо: в разі ожеледиці гальмівний шлях транспортних засобів збільшується у декілька разів.

Під час переходу проїзної частини зважайте на погодні умови, будьте обачними та обережними.

Ситуація на автошляхах області складна, водіям рекомендують лишатися вдома.

Читайте також: На Прикарпатті через негоду зіткнулися дві автівки та автобус з пасажирами застряг на дорозі

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору