Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті зафіксували спалах сказу: що відомо?

У одному із присілків села Яворів Косівської територіальної громади виявили лисицю із підозрою на сказ. У лабораторії підозру підтвердили, а зону де знайшли лисицю визначили загрозливою зоною.

Повідомляє Інформатор з посилання на Кутська селищна рада.

Під час лабораторного дослідження була підтверджена підозра на сказ у тварини, для запобігання розповсюдження захворювання село Яворів всі присілки та мисливські угіддя біля нього у радіусі 5 км визначили загрозливою зоною. Територію мисливських угідь філії «Кутське лісове господарство» ДП «Ліси України» біля присілка Село-1 с. Яворів оголосили неблагополучним пунктом.

На цій території заборонено проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відловлювання та вивезення.

Вчора на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Косівській районній військовій адміністрації було затверджено комплексний план заходів з локалізацій та ліквідації вогнища сказу. Так, власникам тварин рекомендовано дотримуватися правил утримання собак, котів та хижих тварин, сприяти державній ветеринарній службі району у проведенні профілактичних щеплень тварин проти сказу.

Фахівці Косівської дільничної лікарні ветеринарної медицини та «Кутського лісового господарства» проводитимуть обхід та обстеження угідь біля зазначеного присілка і лісових масивів довкола нього на предмет виявлення хворих, підозрілих у захворюванні на сказ чи трупів тварин.

Читайте також: Як вберегтися від сказу й де вакцинувати домашніх тварин у Франківську: пояснення

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору