Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську живим ланцюгом нагадали про військовополонених

У Франківську живим ланцюгом нагадали про військовополонених

Сьогодні, 21 січня в Івано-Франківську та ще в одинадцяти містах України провели чергову мирну акцію на підтримку військовополонених в рамках ініціативи «Не мовчи! Полон вбиває! Єднаймося заради життя Героїв».

Інформатор приєднався до акції.

На передодні Дня Соборності України в Івано-Франківську на Пасічнянському мості родини полонених та загиблих захисників провели мирну акцію та створили живий ланцюг, щоб нагадати, що військові, які гідно захищали свою країну, вже більш ніж півтора року перебувають в катівнях ворога.

За допомогою акції та розголосу у мережі люди хочуть наголосити про важливість повернення українських військовополонених додому.

“Ми вирішили створити “Ланцюг Єдності” в переддень Соборності України. Ми хочемо, щоб люди об’єдналися заради життя наших героїв, як колись у 1990 році об’єдналися за Незалежність України. І цей ланцюг є таким символом шляху повернення наших захисників – як і безвісти зниклих, так і полонених. Ми вирішили об’єднатися цілою країною і показати, що це не тільки біль родичів, але і всієї України. Тому що наші захисники жертвували життям заради всіх нас, і ми хочемо донести людям важливість акції, говорити про них. Адже ми знаємо, що розголос працює”, – розповіла дружина військовополоненого з полку “Азов” Лілія Гуртовська.

На мирну акцію зібралося понад сотню людей – це і сім’ї військовополонених та загиблих захисників Маріуполя із бригади «Азов», також родини військових з інших підрозділів та небайдужі жителі міста Івано-Франківськ.

Люди стояли з плакатами, прапорами, банерами, на яких зазначали історію військових, які знаходяться в полоні. Водіїв закликали сигналити в підтримку полонених. Дехто не вірив, що водії зреагують. Але коли міст заповнився сигналами клаксонів, учасників акції це надзвичайно розчулило, а на їхніх очах виступили сльози.

Марія, сестра військовослужбовця, захисника Азовсталі, який наразі знаходиться в полоні, розповіла про важливість акції.

“Ми зібралися на мирну акцію в перед день Соборності України для того, щоб об’єднатися і нагадати світу, що в Україні війна і що в полоні знаходиться дуже багато героїв. Ми хочемо заявити нашій владі, державі, людям, нашому та закордонному суспільству, нагадати про те, що нам потрібно об’єднуватися і боротися за наших рідних, полонених і за Україну”, – говорить Марія.

Люди надіються, що найближчим часом їхні рідні та близькі повернуться з полону до дому!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору