Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У разі надзвичайної ситуації. На Прикарпатті доручили підготувати криниці та колодязі

У разі надзвичайної ситуації. На Прикарпатті доручили підготувати криниці та колодязі

В грудні минулого року провели засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На ньому розглянули питання щодо забезпечення населення чистою питною водою. 

Повідомляє Інформатор.

Одним із важливих питань стала перевірка та підготовка альтернативних джерел води для населення на випадок диверсії на підприємствах критичної інфраструктури або їх руйнування внаслідок військової агресії.

Таким чином, в області підготують альтернативні джерела – громадські криниці, колодязі та свердловини закладів освіти, які можуть бути використані для забезпечення мінімальних потреб населення питною водою у разі надзвичайних ситуацій.

Також до 1 лютого визначать перелік та обсяг систем питного водопостачання, що першочергово потребують проведення капітального ремонту. Керівникам водопровідно-каналізаційних господарств доручили забезпечити критично важливі об’єкти централізованого водопостачання та водовідведення джерелами резервного електропостачання.

Нагадаємо, раніше на Прикарпатті перевірили 14 громадських криниць. Взяті проби були досліджені за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, всі проби відповідали вимогам ДСанПіну 2.2.4.171-10.  По всіх нестандартних пробах питної води направлені рекомендаційні листи керівникам закладів та в органи місцевого самоврядування.

На постійній основі буде відбуватися інформування населення щодо якості питної води індивідуальних колодязів в регіоні, а також надаватиметься інформація щодо ризиків вживання забрудненої питної води.

Читайте також: У Франківську зафіксовано надзвичайно погану якість повітря

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору