Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Франківську судитимуть злочинну групу, яка переправляла ухилянтів за кордон

У Франківську судитимуть злочинну групу, яка переправляла ухилянтів за кордон

Сьогодні, 24 січня, ДБР завершило розслідування щодо мешканців Івано-Франківської та Закарпатської областей, які переправляли через кордон до Румунії чоловіків призовного віку. Обвинувальний акт вже скерували до суду.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Державне бюро розслідувань

Попередньо стало відомо, що  зловмисники підшукували чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон під час дії воєнного стану. За таку послугу брали від 8 до 12 тисяч доларів.

Так, організатори доправляли ухилянтів автомобілем до кордону ґрунтовими дорогами. Далі ті мали йти пішки заздалегідь прокладеними маршрутами.

У травні-червні минулого року фігуранти намагалися переправити до Румунії двох чоловіків. Під час отримання чергової оплати за свої “послуги” їх затримали працівники ДБР.

Діяла така злочинна група близько 5 місяців. Щоб уникнути викриття обвинувачені обшукували кожного “клієнта” та стежили за ними. Фігуранти мали сучасне обладнання для стеження, а також виявлення засобів негласної аудіо та відео фіксації.

Організатора та трьох учасників злочинної групи обвинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон організованою групою (ч. 3 ст. 332 КК України). Їм загрожує позбавлення волі строком на 9 років.

Крім цього організатора злочинного угрупування підозрюють у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Арештовано майно фігурантів загальною вартість понад 3,4 млн грн. Зокрема, дві машини та частки у квартирах.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Читайте також: У Старому Лисці горів комплекс господарських будівель

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору