Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Які пісні звучать в івано-франківському ДРАЦСі під час церемоній одруження

Які пісні звучать в івано-франківському ДРАЦСі під час церемоній одруження

Сьогодні, 166 річниця від дня, коли 25 січня  1858 року на весіллі англійської принцеси Вікторії з принцом Пруссії Фрідріхом пролунав марш Мендельсона. Після цього твір став популярним, як весільний марш.

Інформатор дізнавався, які ще мелодії популярні зараз під час урочистих церемоній одруження.

«Попри війну і непросту ситуацію в країні, у нас відбувається чимало церемоній укладення шлюбу, в тому числі й урочистих. Під час цих церемоній здебільшого і звучить марш Мендельсона,  бо це — класика. Грають нашим молодятам бандуристки. Це звучить чудово!»,— зазначає  Анна Королик, начальниця Центрального відділу ДРАЦС.

Та часи змінюються, змінюються люди, з’являються нові пісні, мелодії. За словами пані Королик, молодята, які одружуються в Івано-Франківську, хочуть, аби на церемоніях, звучала відома пісня-вальс про місто, на слова знаного нашого поета Ярослава Дорошенка. Ця пісня давно вже стала своєрідним славнем Івано-Франківська. Також молодята поєднують долі під мелодію «Яблуневий цвіт».

Грають закоханим і пісні, що нагадують їм перше знайомство, освідчення, чи інші приємні події їхньої вже спільної історії. Зазвичай, це різноманітні українські народні та сучасні пісні, частина — світова музична класика, естрадні, поп та навіть рок композиції. Щодо пісень новітнього часу, в яких згадується про час ООС (АТО) чи сучасні воєнні дії, то під такі пісні не одружуються. Бо війна — це про горе, а одруження — це про створення нового, про життя, про майбутнє, про мир.

Одруження з урочистою церемонією, в тому числі з музичним супроводом в івано-франківському міському ДРАЦСі коштує 664 гривні, а без урочистої церемонії — 450 гривень.

Фото: Відділ ДРАЦС у місті Івано-Франківську

Анна Гринівецька

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору