Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Суттєві зміни в бронюванні призовників: що готують у Верховній Раді?

Суттєві зміни в бронюванні призовників: що готують у Верховній Раді?

Попередньо Верховна Рада України, розглянула можливість бронювання громадян з високими заробітними платами, що зумовило бурхливі реакції в населення, адже таке рішення призвело б до поділу громадян на бідних та багатих. Попередньо бронь отримували чоловіки, які працювали на критично важливих підприємствах.

Повідомляє Інформатор.

Стало відомо, що Депутати економічного комітету ВР декілька тижнів працювали над новим законопроектом, який змінює процес бронювання співробітників. В ньому хочуть відмовитися від попереднього плану, а саме бронювання чоловіків з високою заробітною платою, адже це зумовлює поділ населення на касти. В новому доопрацюванні депутати пропонують ввести щомісячний платіж, який гарантуватиме відстрочку від мобілізації для різних категорій працівників.

Таким чином, депутати пропонують додати до 1,5% військового збору фіксовану ставку в розмірі 20 тис. грн за кожного заброньованого працівника.

На думку чиновників, законопроект – дозволить підприємствам бронювати працівників, які для них є важливими, а не лише тих, кого такими визначив Кабмін. Ця ідея може принести в бюджет від 18 млрд. до 155 млрд. грн. в рік.

Якщо напрацювання візьмуть до уваги, то за кожного працівника підприємствам доведеться додатково сплачувати 20 тис. гривень. Що з розрахунку на середньомісячну зарплату Українців, знову підводить до поділу громадян.

До теми: Бронь від мобілізації для чоловіків, які офіційно отримують високу зарплату – думки містян

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору