Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В ІФНМУ відбувається другий тур виборів на посаду ректора

В ІФНМУ можна безкоштовно пройти онлайн-курси від Гарвардського університету

Сьогодні, 26 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті розпочався другий тур виборів на посаду ректора університету.

Повідомляє Інформатор 

Нагадаємо, що у другому турі виборів, за посаду ректора змагатимуться Микола Островський і Роман Яцишин.

Перший тур виборів відбувся 19 січня, однак тоді жоден кандидат не набрав понад 50% голосів лідером серед претендентів на посаду ректора медуніверситету став Роман Яцишин – 557 голосів.

Як розповів нам кандидат на посаду ректора, декан медичного факультету, професор і доктор медичних наук Роман Яцишин – в нас є кілька ключових цілей. Освіта, наукова та  лікувальна діяльності, саме у цих трьох аспектах будемо працювати.

“Щодо освітньої діяльності то ми маємо посилити наші освітні програми, ввести нові програми, які зараз затребувані часом, тому що зараз є реабілітаційні виклики від наших поранених військових та й тих людей, які перенесли операцію в мирний час та потребують реабілітації. Ми маємо вчити по-новому наших молодих спеціалістів, які виходять на ринок праці” – додав Роман Яцишин.

Також з його слів щодо освітньої діяльності то планується залучати міжнародні програми для стажування студентів-медиків, а також створення такого наукового фаху, який буде цікавити не тільки українських молодих вчених, але й європейських.

“Якщо ми будемо вчити наших студентів тільки на нашій території то вони зможуть працювати тільки в нашому соціумі, тому ми дуже хочемо, й будемо працювати над тим щоб зробити програму подвійних дипломів, щоб інтернаціоналізувати нашу освіту, тому що студент який вчиться в нас, але хоче поїхати на стажування в іншу країну світу він звичайно приїде іншою людиною, спеціалістом” – каже кандидат.

Щодо лікувальної діяльності, то університетську клініку планують зробити конкурентоспроможною одиницю, яка буде корисна для пацієнтів.

Роман Яцишин додав, що у першому турі вибрати ректора не вдалось тому, що були гідні та серйозні конкуренти, які мають неабиякий авторитет та здобули заслужені голоси.

Нагадаємо, що Микола Островський отримав – 385 голосів, а найменшу  кількість голосів – 87 – отримав Руслан Савчук. Також не підтримали жодного кандидата – 10 виборців.

“Кандидата за якого голосувала знаю. За нього досить добре відгукуються, він людина чесна, справедлива, яка готова вести університет на вищі рівні. Так й обирала кандидата. В обох турах голосувала за того самого кандидата” – поділилась з нами Уляна Костишин виборець.

Голосування триватиме до 15:00, опісля виборчі дільниці зачиняються для підрахунку голосів. Результати виборів будуть відомі вже сьогодні до кінця дня.

Читайте також: В ОКЛ олімпійська призерка навчала стрільбі з лука поранених захисників

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору