Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Можна робить навіть у полі. У Франківську лікарі з Латвії навчали новій методиці знеболення

Можна робить навіть у полі. У Франківську лікарі з Латвії навчали новій методиці знеболення

26 січня в межах міжнародної Школи регіонарної анестезії лікарі з Латвії навчали українських фахівців новій методиці знеболення.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу ОКЛ.

Майстер-клас проходив в обласній клінічній лікарні. Медики провели провідникову анестезію для військових пацієнтів з травмою передпліччя, з ампутаційною куксою лівої руки та з травмою гомілково-ступневого суглобу правої ноги в трьох операційних опікового відділення, травматологічного та судинної хірургії.

“Латвійські колеги показали нам, як вони працюють зі стимуплексом – стимуляторами нервів для їх пошуку і введення місцевого анестетика довкола нерва. Також ми мали змогу побачити, як це слід робити за допомогою ультразвуку на УЗД-апараті, де було чітко видно нерви, судини, і голку, яка доходить до нерва – і так вводиться анестетик”, – каже завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії обласної клінічної лікарні Ігор Пулик.

Анестезія триває від трьох до шести годин. За цей час хірург проводить операцію, пацієнт не відчуває болю 10-12 годин після її завершення. Це можна робити навіть у коридорі і на полі, й не вимагає обладнання – треба лише мати апарат. Також, що важливо, при проведенні будь-якої регіонарної анестезії рани заживають значно краще, аніж після загальної анестезії.

Читайте також: У Франківську іноземні лікарі проводять унікальні операції з реанімації облич пораненим військовим

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору