Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Помер колишній ректор ПНУ, професор Богдан Остафійчук

Помер колишній ректор ПНУ, професор Богдан Остафійчук

Учора, 3 лютого, на 76-році життя помер почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Богдан Остафійчук.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на пресслужбу ПНУ.

Богдан Остафійчук, народився 8 лютого 1948 року, в селі Хімчин Косівського району Івано-Франківської області у селянській сім’ї. Закінчив Рожнівську середню школу в 1966 році з відзнакою. Згодом навчався на фізико-математичному факультеті Івано-Франківського державного педінституту, де, після закінчення, працював у науково-дослідній лабораторії.

З 1972 по 1975 рік навчався в аспірантурі Інституту металофізики АН України.

Богдан Остафійчук був членом кореспондентом НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, кавалер Ордена Ярослава Мудрого, професор, доктор фізико-математичних наук, ректор ПНУ (2005-2012 рр.).

“Він зробив великий внесок у розвиток фізики та створення відомої далеко за межами Прикарпаття наукової школи на базі кафедри матеріалознавства і новітніх технологій Прикарпатського університету. Все своє життя Богдан Костянтинович важко працював і завжди щедро ділився своїми знаннями і дослідницьким досвідом зі студентами, аспірантами, колегами. Його велика любов до науки, підтримка та відданість своїй справі зробили його визнаним фахівцем та шанованим членом академічної спільноти України” – написали на сайті університету.

Інформатор висловлює щирі співчуття рідним Богдана Остафійчука, а також всій університетській спільноті.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору