Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пенсіонерів-переселенці мають пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня

Пенсіонерів-переселенці мають пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня

Усі пенсіонери, які стали внутрішньо переміщеними особами раніше 24 лютого 2022 року, до 31 березня мають пройти фізичну ідентифікацію.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Міністерство соціальної політики України.

Пенсіонери, які стали внутрішньо переміщеними особами раніше 24 лютого 2022 року, мають пройти фізичну ідентифікацію. Це допоможе актуалізувати дані щодо одержувачів пенсійних виплат з-поміж ВПО.

“Пройти ідентифікацію можна у будь-який спосіб: онлайн або офлайн. Зробити це також можливо за допомогою відеозв’язку”, – йдеться у повідомленні.

Що потрібно для  фізичної ідентифікації:

  •  відвідати будь-яке відділення Ощадбанку або сервісний центр Пенсійного фонду з документом, що посвідчує особу (наприклад, паспорт громадянина України)
  •  в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис»;
  • за допомогою відеоконференцзв’язку з працівниками органів Пенсійного фонду України.
  •  або у закордонній дипломатичній установі України із надсиланням документів поштою до територіального органу Пенсійного фонду України за місцем перебування на обліку.

Що потрібно для ідентифікації за допомогою відеозвʼязку:

  • зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та заповнити заяву.
  • Якщо Ви не можете подати заяву через портал, зробіть це через Контакт- центр ПФУ  за номером: 0800 503 753 або (044) 281 08 70, (044) 281 08 71.
  • Після з’єднання, із переліку запропонованих питань оберіть «Питання щодо виплати пенсій та ідентифікації», після цього натисніть цифру 3 (три) на клавіатурі телефону.

Як дізнатись, у який день і час проходити ідентифікацію?

  • Відеоідентифікація здійснюється не раніше ніж 10 робочих і не пізніше ніж 30 календарних днів з дати подання заяви.
  • Повідомлення про дату та час проведення відеодзвінка вам надішлють на електронну адресу, яку ви залишали при поданні заяви.
  • Сам дзвінок оператор ПФУ здійснить через обраний вами месенджер, прив’язаний до номера телефону,  вказаного у заяві на ідентифікацію.

Читайте також: У Франківську збільшили одноразові виплати військовим

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору