Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

У Франківську відкрили виставку про жіноче тіло

У Франківську відкрили виставку про жіноче тіло

Сьогодні, 7 лютого, в Івано-Франківську відкрили виставку “Тіло” Євгенії Григор’ян. 

Повідомляє Інформатор.

Євгенія Григор’ян – мультидисциплінарна мисткиня. Народилася 1983 році у Києві, Україна. Останній рік працює в техніці графіки, експериментує з біоматеріалами, досліджує звʼязок між тілом та емоціями, фізичністю та самосприйняттям.

Проєкт «ТІЛО» – це дослідження різноманітних та складних вимірів тіла як посередницької форми, яка існує між зовнішнім й внутрішнім світами. За допомогою зняття зліпків зі справжнього тіла, Євгенія досліджує кордони між цілісністю і фрагментарністю.

«У своїй практиці я розглядаю саму ідею тіла як стану. Як тільки ти визнаєш, що тіло є місцем, воно здатне стати ґрунтом для генерації нових визначень. Почавши проєкт з переосмислення дитячої травми, сприйняття себе, себе в своєму тілі, я поринула в оповіді інших жінок, у різність відношення і переживання людського тіла, коли воно є частиною людини і коли воно відділене. Роблячи зліпки з певних частин тіл, я ніби стикаюсь з ідентифікацією цієї частки, яка у своєму відокремленому прояві є лякаючою. Це схоже на витратний матеріал, який функціонує уособлено, не маючи ні почуттів, ні бажань», – каже мисткиня. 

Виставку можна переглянути до 27 лютого.

Читайте також: Магія ночі. У Франківську відкрили виставку молодого художника Ореста Кузіва

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору