Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Через стихійне зібрання та побиття у Космачі – поліція Івано-Франківщини посилить заходи безпеки у громадах

На Прикарпатті через конфлікт у Космачі та відкриття кримінального провадження за статтею про хуліганство, представники поліції анонсували посилення заходів безпеки у громадах області.

Розповідає Інформатор покликаючись на Андрій Яцків, начальник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Про посилений варіант служби в області Андрій Яцків розповів в ефірі Радіо Свобода.

«Поліція буде нести посилений варіант служби на таких ділянках, де це можливо, у таких громадах, і буде працювати з людьми, і також із громадами, щоб не допускати у подальшому таких випадків», – сказав Яцків.

Під час слідчо-оперативних дій, поліцейські встановили, що всі учасники зібрання, які перекривали дорогу – це місцеві жителі.

“Слідчі поліції зараз допитують людей, які перекривали дорогу. Далі будуть ухвалювати рішення, кого притягати до відповідальності”,– розповів Яцків.

Яцків назвав перекриття дороги натовпом жінок стихійним зібранням, до поліції заявок на проведення таких заходів не надходило.

«Це було стихійне зібрання людей, які перекрили цю ділянку дороги і не пропускали людей, і перевіряли, за їхніми словами, пасажирів і водіїв, які могли мати відношення до ТЦК чи інших структур. До поліції заявок не надходило», – зазначив представник поліції.

Нагадаємо, у Космачі натовп побив маму з дитиною: подумали, що ті навідники ТЦК. Інцидент стався 6 лютого. Близько сотні людей перекрили дорогу та не пропускали авто.

Стан постраждалих, за даними поліції не змінився. Лікарі діагностували у дівчинки забій м’яких тканин носа, а у її 24-річної матері – ймовірну закриту черепно-мозкову травму.

На ранок 8 лютого, в мережі повідомляють, що блокпост у Космачі знятий. Представники ТЦК, органів влади та активісти порозумілись. Конфлікт вичерпано. Відповідальні за вчинення замаху на життя 24-річної жінки та дитини будуть притягнуті згідно закону.

Читайте також: Побиття жінки з дитиною в Космачі: поліція розпочала кримінальне провадження

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору