Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Двох колаборантів з Херсонщини судитимуть у Франківську

Двох колаборантів з Херсонщини судитимуть у Франківську

За співпрацю з окупантами, колабораціонізм, допомогу окупантам і проведенні псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях судитимуть двох колаборантів.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Прокурори Івано-Франківської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно 36-річної громадянки Херсонщини, яка співпрацювала з окупантами на тимчасово окупованих територіях.

Їй інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст.111-1 КК України).

В ході слідства встановили, що з серпня 2022 року жителька селища Зелений Під Каховського району Херсонської області стала “головою Красноперекопського територіального управління Каховського муніципального округу Херсонської області”.

“Вона займалася публічною діяльністю, пов’язаною з популяризацією отримання громадянства та паспортів російської федерації, зокрема активно висвітлювала це в Telegram-каналі.
Обвинувачена надавала активну допомогу військовослужбовцям російської федерації, а саме передавала автомобілі місцевих жителів селища Зелений Під військовослужбовцям рф та організовувала пошук житлових приміщень для їх проживання”, – повідомили у прокуратурі.

Також прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо мешканця Херсонщини, який допомагав окупантам.

Слідству вдалось встановити, що обвинувачуваний з квітня 2022 року займав посаду помічника голови “воєнно-гражданской администрации” міста Каховка. А наприкінці вересня 2022 року приймав участь в проведенні псевдореферендуму та створенні інформаційно пропагандистських відеоматеріалів, в яких схвалював дії окупантів щодо референдуму і відобразив свою участь у голосуванні.

“Обвинувачений, популяризуючи ідеї військових формувань держави-агресора, узяв активну участь у проведенні у м. Каховці параду “Бессмертный полк”. Підтримуючи дії та рішення окупаційної адміністрації, безпосередньо здійснював розгрузку автомобіля з “гуманітарною” допомогою з російської федерації”, – зазначили у прокуратурі. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору