Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило на війні шістьох захисників

Прикарпаття втратило шістьох захисників

На російсько-українській війні загинули Роман Попадинець, Ярослав Боднарчук, Василь Федюк, Віталій Гладюк, Ярослав Солтанюк, у лікарні помер Тарас Баришніков.

Повідомляє Інформатор

Роман Попадинець

Народився 6.11.2000 року. Жив у Надвірній.

«Занадто добрий для цього світу», – саме так говорять рідні та близькі про полеглого Героя України, адже коли розпочалося повномасштабне вторгнення Роман не вагаючись повернувся з-за кордону та пішов до лав ЗСУ.

Кулеметник 2 відділення вогневого ураження 1 штурмового взводу загинув 1 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання в районі села Іванівське Донецької області.

Ярослав Боднарчук

Народився 5 грудня 1978 року у селищі Букачівці. Закінчивши у 1993 році місцеву школу, навчався у Калуші. З дружиною Аліною виховував доньку Анастасію. На початку повномасштабної війни добровільно доєднався до лав ЗСУ. Був кулеметником відділення вогневого ураження 3 штурмового взводу, штурмової роти. 27 листопада 2023 року головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відзначив бійця нагрудним знаком “Золотий хрест”.

Прощання з Ярославом Боднарчуком відбудеться 10 лютого.

Василь Федюк

Народився у 1982 році в селі Орелець Снятинської громади. Військовий поліг 3 лютого 2024 року у бою з ворогами.

“Нехай добрий, світлий спомин про захисника України назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, усіх, хто знав його, любив та шанував. Сумуємо разом з Вами, підтримуємо в годину скорботи. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають!”сумують у Снятинській громаді.

Тарас Баришніков

Народився у селаі Залуччя. У 2018 році закінчив Коломийський ліцей № 1 імені Василя Стефаника, займався спортом, відвідував дитячо-юнацьку спортивну школу.

Щоб боронити Україну, 21-річний Тарас повернувся із-за кордону. З липня 2023 року служив у 12 бригаді спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України. 23 січня 2024 року військового тяжко поранили. 9 лютого воїн помер.

Віталій Гладюк

Народився 10 червня 1994 року. Жив у селі Підвербці Олешанської громади. Воював на фронті близько півтора року. Загинув під Бахмутом на Донеччині.

Прощання з Віталієм Гладюком відбудеться 10 лютого.

Ярослав Солтанюк

Народився 27 квітня 1978 року. Його мобілізували у 2023 році. Служив у складі гірсько-штурмової роти на Куп’янському напрямку в Харківській області. Загинув 5 лютого 2024 року у бою біля села Синьківка Куп’янського району. У 45-річного воїна залишилися троє дітей.

Вічна пам’ять героям.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору