Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську стартував благодійний ярмарок. Що цікавого там можна придбати?

У Франківську стартував благодійний ярмарок. Що цікавого там можна придбати

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї 10-11 лютого відбуватиметься благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. Що там можна придбати?

Повідомляє Інформатор 

Даний ярмарок організований ГО “Громадська ініціатива Галичини” в колаборації з ГО “Фіалки Прикарпаття”.

Представлені роботи в різних техніках від текстильних іграшок також є в’язані сумки, шкарпетки до виробів з каміння та металу.

Ціна на кожний виріб різниться. До прикладу в’язані іграшки (кролики) коштують від 200 грн. Як стверджують майстрині та й самі організатори вартість не важлива головне, що всі кошти підуть на допомогу нашим воїнам.

Ми збираємо на тактичну медицину для наших захисників. Хоча ми підрахунок не ведемо, але від 10 години наш ярмарок відвідало багато людей. Хтось йде потім знову повертається, бо вже запримітив певні вироби. На даний момент вдалося зібрати не багато, але ми сподіваємось, що після обіду буде більше людей” – поділилась з нами волонтерка ГО “Громадська ініціатива Галичини”, координаторка благодійного ярмарку на такмед Катерина Паньків.

Такий ярмарок в Івано-Франківську проводитися вже в третє. Перший був, 1 жовтня, на Покрови він був більший за об’ємами. До цього ярмарку долучилися близько 20 майстринь, як з Івано-Франківська так із інших міст України.

Допомогти захисникам вирішила й пані Галина з Харкова, яка переїхала до Івано-Франківська близько 1,5 роки тому. На ярмарку представила свої вироби – в’язані сумки. Як поділилась з нами жінка до війни плела сумки виключно для себе, а після повномасштабного вторгнення почала виготовляти для друзів, знайомих. Жінка каже, що зараз накопичилося робіт, замовляють але вже не так часто, тому вирішила долучитися до ярмарку, щоб представити свої робити та допомогти нашим ЗСУ.

“Такі ярмарки важливі перш за все тому, що людям потрібно трохи відволіктись, не думати тільки про війну. Додати маленької яскравості до життя. Тим паче це благодійний ярмарок то це ще краще, ми маємо допомагати будь-якими способами, бо хто як не ми” – додає майстриня.

Пані Софія  учасниця ярмарку каже, що до таких благодійних ініціатив завжди долучається та ставиться позитивно. На цьому ярмарку придбала 7 кущів фіалок.

“Я взагалі дуже люблю фіалки. От набрала десь 7 видів. В мене в дома є близько 60 фіалок. Вирішила підтримати таку акцію тому, що це збір коштів для ЗСУ. Прийшла придбати для себе такі чудові квіточки й підтримати наших воїнів” – поділилась з нами учасниця ярмарки.

Як розповіла нам голова ГО “Громадська ініціатива” співорганізаторка ярмарки Олеся Качурова крім допомоги нашій армії їхня організація допомагає відділенню ОДКЛ особливо хворим на рак діткам. Волонтерка переконана, що такі акції, ярмарки дуже важливі та потрібні під час війни, адже це дає можливість допомагати не тільки військовим, але й іншим потребуючим категоріям населення, що є не менш важливо.

“Ми постійно організовуємо такі акції ми допомагаємо нашій армії. Так ми привертаємо увагу громадськості, закликаємо до благодійності.  В нас є постійні запити від багатьох бригад, адже тактичні аптечки – це постійна потреба військових. В нас немає якоїсь конкретної бригади, ми допомагаємо всім нашим захисникам” – додала волонтерка.

Також Олеся Качурова каже, що вони стараються завжди мати запас аптечок, щоб у разі термінового звернення бійців вони могли передати їх.

“Тактична аптечка – це життя й здоров’я бійця і коли на них був запит ми починали збирати то не завжди швидко виходило зібрати потрібну суму на їх придбання. А такі ярмарки дають змогу швидко зібрати кошти. Це важливо” – каже Олеся Качурова.

Такі ярмарки плануються на весні. Жінка стверджує, що вони будуть постійно організовувати такі акції до перемоги та після неї, адже є ті кому завжди потрібна буде допомога, зокрема хворі на рак дітки.

Станом на 13:00 за спостереженнями організаторів ярмарок відвідали близько 300 осіб. Приходили великими групами. Люди купують все, що припаде до душі.

Триватиме ярмарок 10-11 лютого з 10 до 17 години.

Читайте також: Чим вражає у Франківську виставка фіалок

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Христина П’ятнюк 

Нагору