Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Конфлікт між колишніми військовими та поліцейськими у Верховині. Що відомо?

Конфлікт між колишніми військовими та поліцейськими у Верховині. Що відомо?

В інтернеті шириться відео конфлікту у Верховині між поліцейськими та колишніми військовими. З відео видно, що правоохоронці почали процес затримання чоловіків. Що насправді трапилося?

З’ясовував Інформатор.

Відомо, що учасники конфлікту – батько і син, які демобілізувалися через загибель на фронті члена родини. Пост про конфлікт оприлюднила у фейсбуку дружини та матері чоловіків Оксани Семчук. Жінка обурена тим, що їх “шарпали” як злочинців.

Скрін допису зі сторінки Оксани Семчук

Ми звернулися до неї за коментарем. Вона розповіла нам, що поліцейські та митники приїхали до Верховини конфісковувати євробляхи. Її чоловік та син зараз займаються волонтерською діяльністю.

“У мого чоловіка також хотіли конфіскувати автомобіль. Поліцейські почали витягувати  чоловіка з машини, виривати ключі. Все це відбувалося надзвичайно швидко. Крім цього, вони (правоохоронці) не хотіли пояснити причину зупинки та не надали жодних документів, розпорядження щодо затримання чи вилучення транспортного засобу. Потім під’їхав мій син. Далі самі бачите на відео. І вони (син та чоловік) не віддали цю машину. Вона не є дуже дорога”, – розповіла нам Оксана Семчук.

Згодом того самого дня стало відомо, що 11 лютого зранку біля пошти у Верховині зібралися люди, переважно ветерани війни. Люди вимагали пояснення ситуації, однак тоді до них ніхто не вийшов.

Інформатор звернуся за коментарем щодо інциденту до пресслужби обласної поліції. Нам повідомили, що поліція Івано-Франківщини розпочала службову перевірку за фактом інциденту між правоохоронцями та мешканцями Верховинщини.

Так, 10 лютого під час профілактичних заходів на території області спільно з митниками та прикордонниками, наряд поліції виявив автомобіль на іноземній реєстрації. На підставі ст. 35 Закону України про Національну поліцію, транспортний засіб було зупинено з метою перевірки законності його перебування на митній території України.

“На вимогу поліцейського водій відмовився показати документи, намагався залишити місце, утім був заблокований службовим транспортним засобом. Вимогу вийти з транспортного засобу, 49-річний водій також спершу проігнорував. А невдовзі, коли вийшов, відбувся конфлікт між керманичем та правоохоронцем. За декілька хвилин він був врегульований”, – повідомив нам Андрій Яцків.

Наразі керівництво обласної поліції ініціювало службову перевірку з метою надання правової оцінки діям усіх учасників інциденту.

Відео з місця події можна побачити в нашому телеграмі. Будемо стежити за ситуацією.

Читайте також: У Франківську патрульні знайшли наркотики в двох чоловіків

Христина П’ятнюк

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору