Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Надвірній пройшла година поетичного одкровення з Ганною Данилюк

У Надвірній пройшла година поетичного одкровення з Ганною Данилюк

Сьогодні, 14 лютого, у Надвірнянській центральній міській публічній бібліотеці відбулась година поетичного одкровення з Ганною Данилюк.

Розповідає Інформатор.

Ганна Данилюк — заслужена журналістка України, членкиня Національної спілки журналістів України.  А також очільниця обласного відділу агентства «Книга пам’яті України».

Ганна збирала, упорядковувала та видавала книги про тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої держави. «Герої стрілецького чину», «Українська дивізія «Галичина», двотомне видання «Жертви сталінського терору на Прикарпатті» (1939 – 1941), «Голод на Прикарпатті» (1946 – 1947 ), «Ятрить серця Чорнобиля полин», «Герої Революції Гідності», три доповнені видання про загиблих у російсько-українській війні «Горять свічки на серці України», три книги із п’ятитомного видання «Герої ОУН – УПА». Про ці й інші книги, над якими вона працювала впродовж останніх півтора десятиліття, поетеса на годинні поетичного одкровення також вела мову, адже кожна історія, записана в них, залишили в її серці невиліковний біль.

На поетичному одкровенні Ганна прочитала свої поезії з книги “Моя війна”, “Осінні бриндуші” та інші. Також презентувала книгу “Віденська кава або Український Людомор”, де поєднується історія двох закоханих та реалії сьогодення.

“Я хотіла показати історію українських славних родів, які через москальський терор свого часу вимушені були тікати з України, щоб порятувати свої сім’ї. Я думала, що це буде якась невеличка повістина про життя і взаємини людей, а вийшов розлогий твір. Словом, повість – про взаємини українки Роксолани і австрійця Даніеля і їхню праця як добровольців. А завершується її сюжет одруженням молодих патріотів і народженням маленької україночки. Отож окремі факти і реальні події з героїчного літопису визвольної боротьби українців за свою незалежність вдалося змалювати через призму конкретних людських доль…” – каже письменниця. 

Усі охочі мали можливість насолодитися живим словом авторки, взяти з собою книгу для читання та безумовно, поспілкуватися з нею особисто.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору