Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День пам’яті учасників бойових дій на територіях інших держав: фоторепортаж з вшанування в Надвірній

Надвірнянці вшанували день пам'яті учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого надвірнянці зібралися біля пам’ятника воїнам-афганцям, щоб вшанувати учасників бойових дій на територіях інших держав.

Повідомляє Інформатор 

Щорічно 15 лютого в Україні – це День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав, також День виводу радянських військ з Афганістану.

В усіх регіонах України сьогодні проходять урочисті пам’ятні заходи і церемонії — покладання квітів до пам’ятників, проведення мітингів-реквіємів, зустрічей з учасниками бойових дій. Війну в Афганістані часто називають загарбницькою, хоча для солдатів, які пройшли через неї, це було виконання обов’язку перед радянською державою.

Вона тривала 10 років, а через афганське пекло пройшли сотні тисяч солдат: 620 000 радянських військовослужбовців, з них 150 000 – українці.

За офіційними даними, під час війни в Афганістані загинуло понад 15 тисяч військових СРСР, з них 4 тисячі – громадяни України.  У 2014 році тисячі воїнів-афганців одними із перших відправилися добровольцями на український Схід. Вони і сьогодні захищають нашу державу від російського агресора, а деякі віддали життя за нашу країну.

Надвірнянці теж зібрались, щоб віддати шану цьому дню біля пам’ятнику воїнам-афганцям. Священики  відправилили поминальну панахиду, люди принесли квіти, а молодь заспівала патріотичні пісні. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору