Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Коломийський районний суд дозволив вийти довічно ув’язненому онкохворому чоловіку на свободу

оломийський міський районний суд дозволив вийти довічно ув'язненому онкохворому чоловіку на свободу

В Україні звільнили довічно ув’язненого, хворого на онкологію. Це третій подібний випадок. Звільнений Сергій Сабіров, який був засуджений ще в 1997 році до довічного ув’язнення.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Hromadske

Попередньо відомо, що Сергія Сабірова засудили до смертної кари за умисне вбивство, однак після заборони такого виду покарання через три роки йому призначили довічне ув’язнення.

За ґратами чоловік провів 26 років. Однак на початку лютого “Харківська правозахисна група”  звертала увагу, що 58-річний Сабіров, у якого діагностували рак четвертої стадії, позбавлений можливості лікування.

Так, у колонії де Сабіров відбуває покарання немає ліцензії на серйозні знеболювальні препарати, тож чоловіку доводиться щодня терпіти нестерпний біль, розповідали правозахисники.

Згодом, у ХПГ зазначали, що в’язнів з онкологією можуть звільнити за станом здоров’я. Проте Коломийський міськрайонний суд 20 листопада відмовив Сабірову у звільненні.

Крім того, при ухваленні рішення суд врахував, що Сабіров вчинив особливо тяжкий злочин, засуджений до довічного позбавлення волі, а під час відбування покарання мав дисциплінарні стягнення.

Проте адвокатка Ганна Овдієнко звернулася з апеляцією до Івано-Франківського апеляційного суду. На її думку, рішення суду першої інстанції суперечило вимогам чинного законодавства України та практики Європейського суду з прав людини. Адвокатка зазначила, що  дисциплінарні стягнення Сабірова були отримані ще 20 років тому, тож є давно погашеними.

Тому, апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції, а вчора, 14 лютого Коломийський міськрайонний суд дозволив звільнити Сабірова.

Детальніше про цю ситуацію читайте на сайті Hromadske.

Читайте також: На Прикарпатті рятувальники ліквідували пожежу, що виникла внаслідок падіння уламків ракети

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору