Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Військовослужбовиця з Івано-Франківська стала героїнею випуску ютуб-проєкту “Станція Краматорськ”.

13 лютого на ютуб-каналі “Станція Краматорськ” був опублікований випуск з капітаном Національної гвардії України Христиною на позивний “Кудрява”. Військовослужбовиця народилась в Івано-Франківську.

Вона пройшла бої за Гостомель, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Лиман та Бахмут, і поділилась своєю історією в інтерв’ю воєнним фотографам Владі та Костянтину Ліберовим.

На фото: зліва – Христина “Кудрява”, справа – Влада та Костянтин Ліберові

Повідомляє Інформатор покликаючись на ютуб-канал.

Христина у війську з 2013 року, а у 2021 жінка закінчила Національну академію Національної гвардії України.

У матеріалі вона розповіла про ставлення до себе чоловіків-військовослужбовців, умови на передовій та амунцію жіночого крою.

На питання Влади Ліберової, чи змінилось ставлення до жінок в нашій армії після 24 лютого 2022 року, “Кудрява” відповіла:

“Однозначно змінилося. (ред. Починаючи) від тієї самої оборони, коли жінки проявляли велике бажання (ред. захищати) і потім вже у складі Збройних Сил України, Сил безпеки та оборони прийшли до лав і далі продовджуть свою боротьбу,  коли вони почали займати посади, які раніше догматично не сприймалися, що вони там можуть бути. Це і розвідниці, і артилеристки, мені здається, що абсолютно на всіх щаблях є (ред. жінки).” 

Фото з особистої сторінки Христини “Кудрявої” в соцмережі Інстраграм

Христина озвучила і одну тез, що романтизувати війну можуть тільки військові, а для цивільних – це небезпечно. За 20 годин з моменту публікації відео набрало понад 4,5 тисяч переглядів.

У коментарях глядачі висловили захоплення військовослужбовицею:

Дякую, було цікаво. Христина неймовірна! Сил їй та її побратимам. Велика вдячність їм за службу!” – пише користувачка @fasik2023

“Станція Краматорськ” – це спільний проєкт Укрінформу та Центру протидії дезінформації. Мета – це доносити правду про реальну ситуацію на передовій з позиції військових.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 8 7

 

Нагору