Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Вимагали гроші у матері військовозобов’язаного. СБУ заблокували канал виїзду ухилянтів

Вимагали гроші у матері військовозобов'язаного. СБУ заблокували канал виїзду ухилянтів

Канал для виїзду ухилянтів за кордон налагодив місцевий підприємець – приватний перевізник. СБУ також задокументували бандитське вимагання коштів у матері військовозобов’язаного.

Повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ в Івано-Франківській області.

“Створив” нелегальний канал виїзду для ухилянтів підприємець з Маняви, який займався міжнародними перевезенням. З допомогою електронного ключа вносив неправдиві дані у систему “Шлях”. Обман полягав у тому, що зловмисник реєстрував своїх “клієнтів”, як другого водія автобуса, що дозволяло їм перетинати корон.

До моменту викриття “підприємець” встиг вивезти більше 10 ухилянтів.

Свої послуги чоловік оцінив – незаконний виїзд з повернення через два місяці вартував 600 євро, а виїзд без повернення – 6 тисяч доларів.

Співробітники нацполіції та СБУ виявили факт вимагання коштів у матері військовозобов’язаного, який виїхав за кордон і не повернувся в обумовлений термін. Жінці телефонував організатор схеми та три його спільники. Жінку залякували і погрожували фізичною розправою. А “сума”, яку жінка мала заплатити зросла за бандитською схемою “встановлення відсотків”.

Затримали зловмисників під час отримання коштів від жінки коштів у сумі 6750 доларів.

В ході обшуків у організатора та його спільників виявлено 2 автомобілі, документацію транспортного підприємства та чорнові записи і комп’ютерну техніку, мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Організатору оголошено про підозру за ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 332 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу – незаконне переправлення осіб через державний кордон України та службове підроблення.

Крім того, йому та трьом спільникам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України – вимагання з погрозою насильства, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

За вчинення цих злочинів на фігурантів очікує від 7 до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Для забезпечення конфіскації майна, передбаченої санкцією інкримінованої зловмисникам статті КК України, накладено арешт на майно фігурантів на суму більше 11 млн 500 грн:

  • приватний житловий будинок;
  • дві земельні ділянки;
  • 21 легковий та пасажирський автомобіль, в тому числі ті, що використовувалися для незаконного перевезення військовозобов’язаних через кордон.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору