Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День Державного Герба України відзначають сьогодні

19 лютого українці відзначають День Державного Герба України. Де в області можна побачити Герб, який видно із космосу, та згадуємо Тризуб Чорновола

Повідомляє Інформатор.

Фото взято з сайту “Мандруй Івано-Франківщиною”

На фото – Остринський  тризуб, що викладений з білого каміння. У 1992 році його створення ініціював воїн Української Повстанської Армії Анастасій Панькович Козак. Вже 32 роки Герб поновлюють майже щорічно, і його досі можна побачити на пагорбах у Тлумацькому районі по дорозі до села Остриня.

Герби на одязі Володимира Зеленського. Від початку повномаштабного вторгнення президент змінив звичний образ – офіційні костюми, та почав носити одяг, що більше схожий на тактичний. Майже щоразу на Володимирі Зеленському можна помітити Герб України, проте запам’яталось саме це худі під час візиту лідера до Конгресу США у 2022 році. Це було порушенням політичного етикету, проте саме таке рішення привернуло додаткову увагу світу до ситуації в нашій країні.

“Батьківщина-мати” нарешті з Гербом. У 2023 році зі статуї “Батьківщини-мати” демонтували радянську символіку та встановили Державний Герб України.

Фото взято з відкритих джерел

Також Тризубець часто можна помітити у вигляді прикрас: це клони, сережки, браслети, підвіски. Його реалізіють і у вишивці, бісероплетінні, ткацтві.

Тризуб Чорновола: саме такий жест став однією з візитівок політика В’ячеслава Чорновола. 

Сьогодні варто віддати шану одному зі символів нашої країни: Державному Гербу України. Ми бачимо його не тільки у підручниках, на фасадах державних установ чи в інтернеті. Герб носять нашій військові у найзапекліших боях, тому цей символ, безперечно, має важливе значення для нашої держави.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору