Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Дикі тварини атакують свійських: мешканцям Прикарпаття приготуватись до епідемії?

Сьогодні, 19 лютого, Українське товариство мисливців і рибалок опублікувало відео, на якому видно, як лисиця напала на собаку в приватному дворі у селі Гериня Долинської громади. 

Повідомляє Інформатор з покликанням на УТМР.

Невідомо, чи була лисиця скаженою, чи ні, проте за останні два місяці почастішали повідомлення про вторгення диких тварин до міст та сіл.

Наприклад, два тижні тому в Тисмениці лисиця зайшла до приватної території, де її задушила собака. Експертиза з’ясувала, що хижачка була скаженою, повідомило УТМР.

Заступниця міського голови Калуша Наталія Кінаш повідомила журналістам Вістей, що лисиці заходять навіть у приватні райони міста. А у калуській громаді до фотопастки потрапила зграя вовків. Приблизна кількість яких – 15.

Українське товариство мисливців і рибалок вважає, що причиною такого розростання популяції диких тварин є саме заборона на полювання під час воєнного стану. УТМР зверталось з проханням на дозвіл до Ради оборони Івано-Франківської ОВА. Наразі “зеленого світла” немає.

Відстрілом диких тварин також займається єгерська служба, проте, УТМР коментують, що тих дуже бракує. Наразі Інформатор очікує коментарів, які підтвердять чи спростують цю інформацію.

До повномаштабного вторгнення з гвитокрилів розкидали брикети з вакциною, проте зараз це теж заборонено робити.

Нагадаємо, що сказ – це смертельна хвороба. Після зараження невакцинована тварина помирає, та перед цим поводить себе агресивно та передає хворобу далі – тваринам та людям. Для останніх, без належного та вчасного лікування, це також летальний кінець.

Інформатор припускає, що навесні ситуація може погрішитися, тому закликаємо потурбуватися про домамшніх тварин заздалегідь. Провакцинуйте їх від сказу та інших хвороб, а також бережіть себе! У випадку нападу агресивної тварини чи то в місті, чи в селі – одразу звертайтеся за допомогою до лікарів.

Читайте також: Мрія кожної покинутої тваринки – це дім. Інформатор зробив підбірку пухнастиків, які чекають на господарів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору